Laureus: Lionel Messi izabran za najboljeg sportaša godine

0
Radiosarajevo.ba
Laureus: Lionel Messi izabran za najboljeg sportaša godine
Foto: EPA - EFE / Lionel Messi

Lionel Messi, 35-godišnji argentinski nogometni reprezentativac, primio je Laureus nagradu za najboljeg sportaša godine, kao i što je argentinska nogometna reprezentacija nagrađena priznanjem za momčad godine.

Krajem 2022. godine Argentina je osvojila naslov prvaka na Svjetskom prvenstvu, predvođena Messijem, a kapiten "gaučosa" i član Paris St. Germaina je prvi sportaš u historija dodjeljivanja Laureus nagrada, koji je iste godine dva puta bio nagrađen. Inače, Messi je ovu nagradu primio i 2020. godine, a tada ju je podijelio s Britancem Lewisom Hamiltonom, vozačem Formule 1. Messi je i dalje jedini nogometaš pobjednik u ovom izboru, piše SCsport.

Za sportašicu godine izabrana je Shelly-Ann Fraser-Pryce, sprinterica s Jamajke koja je u 37. godini postala svjetska prvakinja na 100 metara. Otkriće prošlogodišnje godine je mladi španjolski tenisač Carlos Alcaraz, inače osvajač US Opena 2022., dok je povratnik godine danski nogometaš Christian Eriksen.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Trofej Laureus dodjeljuje se od 2000. godine te se žiri sastoji od 71 legendarnog sportaša. Od hrvatskih sportaša osvajali su ga Goran Ivanišević i Janica Kostelić. Ivanišević je nakon osvajanja Wimbledona proglašen povratnikom godine, a Kostelić je 2006. bila sportašica godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije