Borba za EURO: Sprema se duel Bjelorusije i Švicarske u Novom Sadu, Džaka i Šaćiri u stižu u Srbiju

0
Radiosarajevo.ba
Borba za EURO: Sprema se duel Bjelorusije i Švicarske u Novom Sadu, Džaka i Šaćiri u stižu u Srbiju
Foto: EPA / Granit Džaka i Džerdan Šaćiri

Švicarska nogometna reprezentacija u ponedjeljak, 20. marta, putuje za Srbiju kako bi odigrali meč protiv Bjelorusije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Zbog sankcija UEFA-e, Bjelorusi su birali da utakmicu igraju u Srbiji, u Novom Sadu, ali bez publike.

Na utakmicu neće moći prisustvovati čak ni novinari, a policija će za vrijeme utakmice postaviti patrole oko stadiona što će sprijećiti bilo kakvo okupljanje u blizini objekta "Karađorđe".

Elmedin Konaković o Dodikovom mitingu: Neka ih je vidio cijeli svijet, baš onakve kakve jesu

Elmedin Konaković o Dodikovom mitingu: Neka ih je vidio cijeli svijet, baš onakve kakve jesu

Švicarci će se okupiti u ponedjeljak, u treningu centru fudbalskog kluba Bazel, a potom će imati fan zonu za navijače i medije. Utakmica protiv Bjelorusije je na programu 25. marta, a dolazak u Srbiju planiran je dva ili dan ranije.

Ono što je posebno zanimljivo jesu mjere sigurnosti koje su najavljene, a postoji velika mogućnost da se ovo događa između ostaloga, zbog dolaska dva reprezentativca Švicarske.

Selektor Švajcarske Murat Jakin će vrlo brzo objaviti spisak fudbalera na koje računa u kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo protiv Bjelorusije i Izraela. Očekuje se, naravno, da na njemu budu Granit Džaka i Džerdan Šaćiri koji su među najboljim igračim u svom timu.

Pomenuti fudbaleri zazvali su lavinu komentara tokom svjetskog prvenstva u Katru, kada su golove slavili albanskim orlom. Za ovaj potez se u Srbiji smatralo kao jedna vrsta teške provokacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije