Kvalifikacije za EURO 2024: Sjeverna Makedonija napravila senzaciju u Skoplju

1
Radiosarajevo.ba
Kvalifikacije za EURO 2024: Sjeverna Makedonija napravila senzaciju u Skoplju
Foto: England football team / Susret Engleske i Makedonije

U grupama C, E i H kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine koje će se održati u Njemačkoj sve je poznato nakon večerašnjih utakmica. 

U grupi C, Sjeverna Makedonija došla je do prave senzacije i remizirala s Engleskom. Rezultat je glasio 1:1, ali je zbog prijašnjih rezultata ovaj meč bio, barem ishodom, poprilično irelevantan. 

Puno važniji meč igrao se u Leverkusenu. Italija i Ukrajina su imale direktan duel za prolazak dalje, a Ukrajinci su trebali pobjedu. Ipak, na kraju je rezultat glasio 0:0, te se tako, uz Englesku, dalje plasirala reprezentacija Italije. Vrijedi spomenuti da je Ukrajina potencijalni protivnik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u martovskom baražu, ako tako odluči žrijeb. 

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

U grupi H je također igrao jedan potencijalni protivnik BiH. Finska je na gostovanju u San Marinu pobijedila 0:2, ali se nije uspjela direktno plasirati na EURO zbog prijašnjih rezultata.

Direktnu bitku za plasman dalje vodili su Slovenija i Kazahstan. Na kraju je pobjedu odnijela Slovenija, rezultatom 2:1. Heroj je golom u 86. minuti postao Benjamin Verbič. Iznenađenje je napravila reprezentacija Sjeverne Irske, koja je pobijedila Dansku rezultatom 2:0. Ipak, Danska je već osigurala prolazak dalje. 

U grupi E je sve bilo jasno prije večerašnjih mečeva. Albanija i Češka Republika su bile prve dvije selekcije, mada je neriješen rezultat Albanije i Farskih Otoka (0:0) svakako iznenađenje za sebe. Češka je bez problema porazila Andoru rezultatom 3:0. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije