Kvalifikacije za Euro 2022: Pobjede BiH i Švicarske u Zenici

Fena
Kvalifikacije za Euro 2022: Pobjede BiH i Švicarske u Zenici

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je u Gradskoj arena "Husejin Smajlović" u Zenici u okviru grupe A prve faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine Kipar rezultatom 8:4 (5:1).

Bosna i Hercegovina je, tako, prema očekivanju uspješno otvorila kvalifikacijski turnir za EURO 2022, sa kojeg pobjednik ide direktno u naredni krug kvalifikacija, a drugoplasirani i trećeplasirani tim iz grupe će u aprilu ove godine igrati u baražu za plasman u drugu fazu.

Strijelci za bh. tim, pred oko 300 gledalaca koliko je pratilo današnji meč, bili su Josip Bošković (3), Sabahudin Petak (8,19,26), Anel Radmilović (10), Amer Džindić (13), Ivan Ivanković (23) te Mirko Hrkač (40).

Strijelci za Kipar bili su Giannis Ioannou (14), Costas Kouloumbris (23), Gevara Kanjo (28), Savvas Omirou (31).

U drugom meču današnjeg programa Švicarska je sa 3:1 pobijedila selekciju Gibraltara.  U mečevima zakazanim za četvrtak sastaju se: Kipar – Švicarska (16) i BiH – Gibraltar (19).

Petak je slobodan dan, a u subotu, 1. februara, igraju Gibraltar – Kipar (16) te BiH – Švicarska (19).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije