Mostarci otputovali u Moskvu na nastavak futsal Lige prvaka

Fena
Mostarci otputovali u Moskvu na nastavak futsal Lige prvaka

Prvak Bosne i Hercegovine u futsalu Mostar Stari Grad Staklorad otputovao je u Rusiju, gdje će nastaviti takmičenje u Ligi prvaka.

Mostar Stari Grad Staklograd smješten je u grupu A zajedno s domaćinom Sport Club KPRF (Rusija), Futsal klubom Dobovec (Slovenija) i ekipom Halle-Gooik (Belgija).

"Plasmanom među 16 najboljih napravili smo historijski uspjeh, tako da u Rusiju putujemo potpuno rasterećeni. Pokušat ćemo Bosnu i Hercegovinu predstaviti na najbolji mogući način. Nažalost, u Rusiji zbog ozljeda nećemo moći računati na četvoricu igrača: Kristijana Pantića, Daniela de Souzu, Bilala Jelića i Vladana Vesića. Naravno, na kraju se želim zahvaliti na podršci Nogometnom savezu BiH i našim sponzorima", izjavio je uoči puta predsjednik Mostar Stari Grad Staklorada Amel Bajgorić.

Turnir u Moskvi održat će se od 19. do 23. novembra, a prvu utakmicu Mostar Stari Grad Staklorad igra u utorak u 18.45 protiv domaćina Sport Club KPRF-a. U sljedeću fazu natjecanja plasirat će se samo pobjednik skupine.

Mostar Stari Grad Staklorad drugi je bh. klub koji je ostvario plasman među 16 najboljih futsal ekipa u Europi, nakon što je ti pošlo za rukom Tangu 2013. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije