Kvalifikacije za Euro 2022: Nova pobjeda BiH, Zmajevi na korak od prvog mjesta

Fena
Kvalifikacije za Euro 2022: Nova pobjeda BiH, Zmajevi na korak od prvog mjesta

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras, u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2022. godine, u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici selekciju Gibraltara s uvjerljivih 9:2 (3:0).

"Zmajevi" su, tako, upisali i drugu pobjedu u okviru kvalifikacijske grupe A te izborili minimalno baraž, ali su napravili i veliki korak prema osvajanju prvog mjesta u svojoj grupi te direktnom plasmanu u glavnu grupu kvalifikacija za EURO 2022, koje su na programu u januaru iduće godine.

Strijelci za bh. tim večeras su bili Anel Radmilović, Sabahudin Petak, Ashley Rodriguez  (autogol), Josip Bošković 2, Ivan Ivanković, Samir Gosto. U strijelce se u 35. minuti upisao i bh. golman Darko Milanović, koji je povisio na 8:1, a zadnji je mrežu gostiju zatresao Amer Džindić za konačnih 9:2.

To je druga pobjeda selekcije BiH nakon trijumfa nad Kiprom 8:4 u srijedu navečer. U drugom današnjem duelu Kipar je s 6:1 porazio Švicarsku, što znači da je BiH nadomak prvog mjesta uoči posljednjeg kola.

U petak je za sve selekcije slobodan dan, a zadnjeg dana turnira u subotu, 1. februara, u 15 sati igraju Gibraltar – Kipar, a u posljednjem meču, s početkom u 19 sati, na programu je meč BiH – Švicarska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije