Kung-fu gol Ibrahimovića nije jedini: Sve krenuo 1998. kada je dobio crni pojas

Radiosarajevo.ba
Kung-fu gol Ibrahimovića nije jedini: Sve krenuo 1998. kada je dobio crni pojas
Foto: Metro / Zlatan Ibrahimović na utakmici protiv Toronta

Zlatan Ibrahimović je i dva dana nakon naestralnog gola protiv Toronta,. tema svih svjetskih medija. Njegov 500. gol koji je postigao u dresu LA Galaxyja, u karijeri se rijetko viđa kod bilo kojeg nogometaša.

Zlatan Ibrahimović postigao nestvaran 500. gol u karijeri

Ipak, sve je krenulo kada je Zlatan (rođen 3. oktobra 1981.) imao 17 godina. Tada je dobio crni pojas u taekwondou. Nakon toga je donio odluku da igra nogomet. I svoje "makazice" demonstrirao u više navrata.

Možda bi ovakve golove postizao u dresu Bosne i Hercegovine, ali tadašnja garnitura čelnih ljudi našeg Saveza nije imala sluha za Zlatana - poručivši mu da "takvih igrača kao on ima na stotine u BiH" (!?).

Prvo u dresu Ajaxa protiv AZ Alkmaara, kada je svjetla pozornice okrenuo prema sebi. Akrobatski gol je od 2009. kada je postavljen na You Tube pregledan više od 120.000 puta.

 

Ubrzo su stigli novi unikatni golovi, a jedan od najljepših je postignut na Europskom prvenstvu 2004. godine u duelu Švedske i Italije. Ibrahimović je tada bio kriv za ispadanje "Azura" sa Eura. Video je imao četiri miliona pregleda!

Za kraj smo izdvojili gol koji je postigao 2012. u prijateljskom meču protiv Engleske. Konačni rezultat je bio 4:2, a Ibra je zatresao mrežu sa 40 metara. 

I da još jednom pogledajte majstoriju protiv Toronta. Vrijedi je vidjeti više puta, jer takvi se golovi rijetko viđaju,

Uživajte: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije