Grbavica iz zraka: Ovako su se Željovci oprostili od Adnana Aketa Čerkeza

Radiosarajevo.ba
Grbavica iz zraka: Ovako su se Željovci oprostili od Adnana Aketa Čerkeza
Foto: Radiosarajevo.ba / Stadion Grbavica u prelijepom dekoru

Navijači Željezničara sinoć su se na utakmici devetog kola Premijer lige BiH protiv Radnika iz Bijeljine oprostili od svog druga i jednog od najvoljenijih i najcjenjenijih navijača Željezničara - Adnana Aketa Čerkeza.

Ake je iznenada preminuo petog septembra, a te srijede Sarajevo je bilo zavijeno u tugu. Bez obzira na to da li ste pripadali plavom ili bordo taboru, Čerkeza, velikog navijača ekipe s Grbavice znali su svi. Na njegov ispraćaj došli su brojni građani Sarajeva, a sinoć su se od Čerkeza na svoj način oprostili navijači ekipe iz Zvorničke 27.

Oproštaj od Aketa Čerkeza - undefined

"Sve je lakše kad' smo skupa, kad' smo svi tu, jer danas nam igra Željezničar. Pravi primjer plave ljubavi. Rahmet ti duši Ake", pisalo je na paroli navijača Plavih. Na južnoj tribini zapaljene su 44 baklje, a jedna je zapaljena na istočnoj tribini, na stolici na kojoj je Ake sjedio.

Prije početka utakmice na teren stadiona Grbavica igrači Željezničara izađli su u majicama s likom velikog navijača Željezničara, a kapiten Vedran Kjosevski i pomoćni trener Zajko Zeba prije početka utakmice položili su cvijeće na mjesto s kojeg je Čerkez pratio utakmice svog kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije