Kraljevski revanš za najveće kvote na svijetu

0
Radiosarajevo.ba
Kraljevski revanš za najveće kvote na svijetu
Foto: Mozzart / Sjajan nas meč očekuje večeras

Liga šampiona se vratila. Večeras će svjetla bine biti usmjerena prema stadionu Santiago Bernabeu u Madridu.

Real dočekuje PSG u revanšu osmine finala najjačeg klupskog takmičenja na tlu Starog kontinenta, a Mozzartove kladionice pripremile su najveće koeficijente na svijetu za trijumf tima Karla Anćelotija protiv Pariza, koji je u Španiju doveo prednost od 1-0.

Pored ovog duela, Mozzart nudi najjače kvote na trijumf Betisa nad Frankfurtom u okviru prvog duela osmine finala Lige Evrope.

Skupština KS: Usvojen zakon o sufinansiranju ustanova kulture i obrazovanja čiji je osnivač BiH

Skupština KS: Usvojen zakon o sufinansiranju ustanova kulture i obrazovanja čiji je osnivač BiH

REAL MADRID - PSG (SRIJEDA, 21.00), KEC 2.65

Kraljevski klub nije oduševio ni početkom februara kada su od Bilbaa eliminisani iz Kupa Španije, a nakon remija bez golova u Villarrealu poraženi su u prvom meču osmine finala Lige šampiona u Parizu (1:0). Međutim, brzo ga je "protresao" neuspjeh protiv PSG-a i Real Madrid je upisao tri pobjede u nizu.

U generalnoj probi pred revanš, Blancosi su na svom terenu savladali Sociedad rezultatom 4:1. S druge strane, nakon slavlja nad Madridom, Parižani se nisu baš najbolje snašli. Pobjedom kod kuće nad Saint-Etienneom (3:1) potvrdili su sjajnu formu na svom terenu, ali su dva puta poraženi na strani. Prvo u Nantesu (1:3), a potom u Nici (0:1).

Real i PSŽ su se sastajali 10 puta u međusobnim mečevima, a španski gigant je uspješniji sa pet pobjeda, dok sveci imaju tri.

BETIS - FRANKFURT (SRIJEDA, 18.45), KEC 2.05

Tim Betisa izgubio je odlično treće mjesto na tabeli španske lige, ali je i pored serije od četiri duela bez slavlja na svim frontovima favorit u prvom meču osmine finala Lige Evrope protiv rivala iz Frankfurta.

Betis je poslednjih nedjelja imao težak raspored, igrao je tri puta kod kuće i dva puta remizirao, između ostalog protiv Zenita (0:0) i u Kupu Španije sa Rajo Vallecanom (1:1). U nedjelju je poražen od Atletico Madrida (1:3), a sada mu je cilj da preokrene formu protiv Frankfurta.

Njemački tim bio je bukvalno katastrofalan u prva dva mjeseca 2022. godine. Pet puta je poražen u sedam duela, ali je u subotu, nakon tri uzastopna poraza, dominirao u Berlinu protiv Herthe (4:1). U međusobnim susretima Betis i Frankfurt su se sastali samo jednom u pripremnom duelu 2017. godine, a Orlovi su slavili sa 3:0.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije