Kraj karijere: Igrač Viteza ostao bez bubrega nakon povrede u duelu s Čelikom

Radiosarajevo.ba
Kraj karijere: Igrač Viteza ostao bez bubrega nakon povrede u duelu s Čelikom
/ Marko Jevtić (NK Vitez)
Igrala se 15. minuta komšijskog derbija Viteza i Čelika u okviru 20. kola Premijer lige BiH, kada je ozbiljno povrijeđen fudbaler domaćih.

Marko Jevtić, jedan od najiskusnijih i najboljih igrača Viteza, pao je kao pokošen u jednom zračnom duelu za loptu s protivničkim igračem. Na nosilima je iznesen s terena, a potom prebačen u bolnicu Nova Bila.

Tamo je konstatovana teška povreda lijevog bubrega, pa je Jevtić je hitno prebačen u Kantonalnu bolnicu u Zenici gdje mu je tokom noći odstranjen  lijevi bubreg.

Informacije iz zeničke bolnice kazuju da je stabilno zdravstveno stanje Jevtića koji se nalazi na odjeljenju intenzivne njege zeničke bolnice. Jasno je da je za ovog fudbalera karijera završena.

"U ovom trenutku ne možemo pronaći prave riječi, šokirani smo i ražalošćeni. Cijela momčad, stručni stožer i uprava je uz Marka i suosjećamo s njim i njegovom obitelji. Nadamo se Markovom skorom i što bržem oporavku", priopćio je NK Vitez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije