Kopljanici traže čudo kod Kraljeva, Milioneri u nemogućoj misiji

Radiosarajevo.ba
Kopljanici traže čudo kod Kraljeva, Milioneri u nemogućoj misiji
Foto: EPA-EFE / Nogometaši Ajaxa su osvojili prve bodove u Ligi prvaka

Prvi revanš susreti osmine finala Lige prvaka na rasporedu su danas, a prve putnike u četvrtfinale saznat ćemo nakon duela Ajaxa i Real Madrida, te Borussije Dortmund i Tottenhama.

Kraljevi su u prvom susretu odigranom u Amsterdamu slavili sa 2:1 i u Madrid su donijeli veliku prednost uoči revanš susreta sa Kopljanicima. Međutim, Real Madrid nije na nivou na kojem je bio u ranijim sezonama, ali i dalje je veliki favorit u duela s najtrofejnijim holandskim klubom.

"Pokazali smo da je Real Madrid ranjiva ekipa", rekao je uoči utakmice Ten Hag i nije Ajax jedini koji je pokazao ranjivost Kraljeva u ovoj sezoni. Da je ovaj revanš samo godinu ranije, ne bi bilo nikakve dileme, ali ovako Ajax ima još uvijek svoje šanse.

Kod domaćih neće biti Sergija Ramosa zbog suspenzije, dok u redovima Ajaxa nema Hassanea Bandea zbog povrede. Real Madrid i Ajax odigrali su 13 utakmica do sada, a Kraljevi imaju osam pobjeda, dok Ajax ima četiri.

Vjerovatni sastavi:

Real Madrid: Courtois; Reguilón, Varane, Nacho, Carvajal; Casemiro, Kroos, Modrić; Vázquez, Benzema, Vinícius.

Ajax: Onana; Tagliafico, Blind, De Ligt, Mazraoui; De Jong, Van de Beek, Schöne; Neres, Tadić, Ziyech.

U drugom susretu večeri Borussija Dortmund će na svom terenu dočekati Tottenham u praktično nemogućoj misiji za ekipu Luceina Favrea. Prvi susret odigran u Londonu Pijevci su riješili u svoju korist rezultatom 3:0. Naravno Milioneri se nisu predali uoči ovog susreta, a Favre najavljuje kako njegova ekipa mora odigrati jako pametno u ovom susretu ukoliko želi zadržati nadu u plasman dalje. Pochettino s druge strane ističe kako njegova ekipa mora zaboraviti prvi susret.

Domaćin će biti bez Lukasza Piszczeka, dok kod gostiju neće biti Dele Allija. Suspendovanih igrača nema.

Vjerovatni sastavi: 

Dortmund: Bürki; Wolf, Akanji, Zagadou, Diallo; Delaney, Witsel, Reus, Guerreiro, Sancho; Götze.

Tottenham: Lloris; Alderweireld, Sánchez, Vertonghen; Aurier, Davies, Sissoko, Rose; Eriksen; Son, Kane.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije