Kopljanici položili oružje pred Kraljevima, Pijevci uspavali, pa razbili Milonere

Radiosarajevo.ba
Kopljanici položili oružje pred Kraljevima, Pijevci uspavali, pa razbili Milonere
Foto: EPA-EFE / Son postiže pogodak
Odigrane su još dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. U Amsterdamu su Kopljanici na svom terenu dočekali Kraljeve iz Madrida, dok su Pijevci u prijestolnici Engleske odmjerili snage s Milionerima iz Dortmunda.

Ajax - Real Madrid 1:2

Ajax je prvi zaprijetio, Mazraoui je šutirao u devetoj minuti susreta, ali je njegov udarac završio pored lijeve stative gola Courtoisa. Pet minuta kasnije na drugoj strani priliku je imao Junior Vinicius, ali je udarac fantastičnog mladog Brazilca zaustavio Andre Onana.

Na drugoj strani u 26. minuti susreta Dušan Tadić je bio u prilici, a njegov udarac zaustavila je stativa. U 36. minuti priliku je imao i Ziyech, ali je Courtois siguran. U 37. minuti obrukao se golman Real Madrida, ali ga je spaio VAR. Njegova nespretna reakcija nije kažnjena, a pogodak Tagliafica je poništen.

U drugom poluvremenu vidjeli smo golove. Nakon 15 minuta Real Madrid je došao do vodstva. Pogodio je nakon asistencije Viniciusa - Karim Benzema. Ajax je izjednačio u 75. minuti susreta. Strijelac je bio Hakim Ziyech. Real Madrid je do pobjede došao u 88. minuti susreta, a pogodio je Marco Asensio. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za goste. 

Tottenham - Borussia Dortmund 3:0

U drugom susretu večeri Tottenham je na svom terenu dočekao Borussiju Dortmund. U prvom poluvremenu nije bilo golova, a onda je u drugom poluvremenu Tottenham pregazio Milionere iz Dortmunda. U 47. minuti domaćin je došao do vodstva. Nakon asistencije Verthongena pogodio je Heung-Min Son. U 83. minuti defanzivac je strijelac, a asistent je Aurier. Treći pogodak za Pijevce postigao je Llorente u 86. minuti utakmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije