Kontroverzne izjave mu nisu strane: Jeličić ispalio neukusne komentare, u studiju se smijali

1
Radiosarajevo.ba
Kontroverzne izjave mu nisu strane: Jeličić ispalio neukusne komentare, u studiju se smijali
Foto: HRT / Joško Jeličić

Na HRT-u je prikazana uvodna emisija uoči početka Europskog prvenstva u Njemačkoj, a za stručnog analitičara je, između ostalih, i ovaj put angažiran Joško Jeličić.

Jeličiću kontrovezni komentari nisu strani, ali ovaj put izlaze izvan kategorija samog nogometa.

"Mi nemamo brzinu, dubinu ni izolacijske igrače. Nemamo jer nam je takva genetika, a nismo bili ni kolonijalna sila. Ko je brz u Španiji? Lamine Yamal i Nico Williams. U Francuskoj neću ni spominjati, a Jérémy Doku u Belgiji.

EURO 2024 | I danas su pred nama dva sjajna duela na Europskom prvenstvu

EURO 2024 | I danas su pred nama dva sjajna duela na Europskom prvenstvu

Hoćemo slati djecu u Afriku umjesto u Irsku? S obzirom na podatke Hrvatske udruge poslodavaca, projekcija je da će za dvije godine kod nas biti 400.000 Nepalaca, ovih, onih… Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok-igri", bubnuo je Jeličić, a u studiju su se počeli smijati na neumjesne komentare.

Ubrzo je krenuo analizirati i reprezentaciju Srbije.

“Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutarnjih problema, meni je drago da su oni na takmičenju. Neće biti dosadno, pogotovo ako u prvoj utakmici izgube, što je očekivano. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo vidjeli ko je s kim, ko koga i tako… Ono što je njihov problem, njihov izbornik ništa ne donosi toj ekipi.

Moraju imati jasniju hijerarhiju, ne u smislu ko je veća zvijezda. Piksi i njegove izjave, gledali smo kako psuje svog igrača u prijateljskoj utakmici, radi sve ono zbog čega oni već dugo godina nemaju i vjerovatno nikad neće ni imati kult reprezentacije”, zaključio jeu HRT-ovoj emisiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije