Konferencijska liga: Fantastični Dženan Haračić spasio FK Željezničar poraza na punoj Grbavici

1
N. Ž.
Konferencijska liga: Fantastični Dženan Haračić spasio FK Željezničar poraza na punoj Grbavici
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Dženan Haračić

U prvom meču prvog pretkola Konferencijske lige, Dinamo Minsk i FK Željezničar su remizirali, a rezultat je glasio 2:2. 

Prepune tribine stadiona Grbavica su vidjele nevjerovatan meč, gdje se na pogon Dženana Haračića Željo spasio sigurnog poraza.  

Počelo je odlično za FK Željezničar. Imali su inicijativu, a šanse pred golom Bjelorusa su se redale. Drljo, Amoah, Krpić i Cocalić su imali prilike, ali nije bilo promjene rezultata

Erdogan povodom odluke Turske: 'Prekidamo trgovinske odnose sa Izraelom'

Erdogan povodom odluke Turske: 'Prekidamo trgovinske odnose sa Izraelom'

Nakon promašaja, obično, ide kazna - u 39. minuti, Ivan Bakhar koristi veliku grešku Rustemovića, te postiže pogodak. Rezultat je 1:0 za Dinamo Minsk. 

U 43. minuti Krpić je imao još jednu veliku priliku, ali rezultat se nije mijenjao. Na poluvrijeme je ekipa iz Bjelorusije otišla s minimalnom prednošću

Cvijet Srebrenice, Grbavica
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba: Cvijet Srebrenice, Grbavica

Drugo poluvrijeme je zatim kasnilo, a prva impresija je da je razlog kašnjenja bio isticanje Cvijeta Srebrenice na južnoj tribini stadiona Grbavica. Ipak, riječ je bio o tehničkom problemu. 

Već u 51. minuti, novi šok za navijače Želje. Još jedna greška odbrane je dovela do gola koji je postigao Vladimir Morozov. Iako je na semaforu stajalo 2:0, teško je reći da je ovaj rezultat bilo šta osim nezaslužen, po svemu pokazanom. 

U 77. minuti, Amoah je mogao doći do pogotka. Iako je golman već bio van svog gola za Dinamo Minsk, njegov šut s pet metara je izblokiran. Ovo je bila daleko najbolja prilika za Plave na meču. 

FK Željezničar - Dinamo Minsk
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: FK Željezničar - Dinamo Minsk

Onda, u 85. minuti, Željo dolazi do zasluženog pogotka. Strijelac je bio Dženan Haračić, a ključnu ulogu je obavio Sulejman Krpić

Šest minuta kasnije, Haračić opet pogađa. Odličan pogodak ovog rezerviste je tako u potpunosti spasio FK Željezničar od poraza. 

Revanš meč se igra za sedam dana, 20. jula, na Olimpijskom stadionu u Bakuu, Azerbejdžan. Zbog sankcija UEFA-e, timovi iz Bjelorusije ne mogu igrati domaće mečeve u svojoj zemlji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije