Koje 'gorivo pokretanja' je snažnije? Povratak fudbala kući ili igranje za Eriksena

0
Radiosarajevo.ba
Koje 'gorivo pokretanja' je snažnije? Povratak fudbala kući ili igranje za Eriksena
Foto: EPA-EFE / Englezi i Danci večeras igraju za finale Eura

Fudbalske reprezentacije Engleske i Danske večeras će na Wembleyju igrati za finale Europskog prvenstva.

Cilj je isti, ali motivi koji ih 'pokreću' različiti. Prvi žele vratiti fudbal 'kući', a drugi igraju za bolesnog saigrača Christiana Eriksena.

Moćni Englezi nikada nisu osvojili Europsko prvenstvo, vjerovali ili ne. Njihovi navijači pred gotovo svako veliko takmičenje priželjkuju da se 'fudbal vrati kući', aludirajući na to da je Engleska kolijevka fudbala.

S druge strane, Dance na ovogodišnjem Euru 'pokreće'nešto što niko nije ni slutio prije mjesec dana. Ne moramo posebno ni objašnjavati, igrat će večeras, kao i tokom prethodnih mečeva, za Eriksena.

Mjesto dešavanja je Wembley gdje će Englezi imati veliku podršku navijača. Ukinuta su sva ograničenja, samo što je Dancima zabranjen dolazak. Dakle, bit će 60.000 Engleza.

MOZZART samtra da bi, vjerovatno zbog toga, Gordi Albion trebao biti favorit. Kvota na izabranike Garetha Southgatea je 1,82, a na Dance 4,80. Kompletnu ponudu možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije