Koje će Zmajeve izvesti Prosinečki: Selektor ima samo jednu dilemu

A. S.
Koje će Zmajeve izvesti Prosinečki: Selektor ima samo jednu dilemu
FOTO: AA / Zmajevi stigli u Atinu

Nogometaši Bosne i Hercegovine večeras će od 20.45 sati u Atini pokušati nastaviti niz sa Bilinog polja i ostvariti još jednu pobjedu u utrci za drugo mjesto i direktni plasman na Europsko prvenstvo.

Dodatni motiv selektoru Robertu Prosinečkom može biti informacija iz Turkua, gdje od 18 sati igraju Finska i Armenija, naši jedini rivali u toj borbi za jedinu preostalu poziciju koja vodi na Euro 2020.

Dok priželjkujemo remi iz Finske i pobjedu Zmajeva u Atini, s kojom bismo preuzeli drugo mjesto na tabeli, zanimljivo je šta je popularni Žuti taktički planirao u Grčkoj.

Ovako izgleda tabela naše grupe pred duel u Atini: Kako Zmajevi mogu na Euro

Do kraja kvalifikacija za EURO 2020 ostalo je još svega tri kola, a situacija na tabeli grupe J u kojoj se nalazi i naša reprezentacija ne izgleda povoljno za BiH. Nakon sedam odigranih kola, Zmajevi se nalaze na četvrtom mjestu sa deset bodova, koliko ima i Armenija, ali zbog boljeg međusobnog omjera, oni se nalaze ispred BiH.

Po onoj narodnoj „tim koji pobjeđuje, ne treba mijenjati“ i Prosinečki će krenuti u borbu za tri boda.

Prema našim saznanjima iz Atine, selektor Zmajeva ima samo jednu dilemu – Edin Višća ili Izet Hajrović.

Robert Prosinečki  - undefined

FOTO: AA: Robert Prosinečki

Dakle, dilema postoji, ali samo za desno krilo. Ukoliko napadač Basaksehira ne bude dovoljno oporavljen od povrede koju je zadobio protiv Finaca, njegovo mjesto će zauzeti strijelac prvog gola u duelu sa Finskom, Izet Hajrović.

Povreda Višće je bila i jeste ozbiljna. Mnogi zbog ovakve povrede odsustvuju nekoliko sedmica, ali je naš medicinski tim na čelu sa prof. Reufom Karabegom i ovaj put velikom stručnošću i zalaganjem, uspio oporaviti napadača Basaksehira.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje na povredu se žalio i Kvržić. On je imao problema sa stražnom ložom, a na ovu povredu se žalio nakon duela sa Fincima u Zenici. Kako stvari izgledaju i on bi trebao biti spreman za ovaj važan duel. 

Odbrana koja je 79. minuta odolijevala napadima Finaca, do gola Pohjanpaloa – sigurno se neće mijenjati. Na golu će biti Ibrahim Šehić, a ispred njega novi stoperski tandem Adnan Kovačević – Ermin Bičakčić. 

Komentator iz Arabije u transu nakon majstorije i gola Pjanića

Majstorija zvijezde Juventusa i kapitena Zmajava obišla je svijet, ali je nekako najdalje u svojim emocijama otišao arapski komentator

Bočne pozicije će pokrivati sjajni i od Prosinečkog na pressici pohvaljeni „bekovi“ Sead Kolašinac i Zoran Kvržić.

U vezi Miralem Pjanić, Gojko Cimirot i Elvis Sarić, a u napadu Amer Gojak i još jedan strijrelac Armin Hodžić.

Dakle, do nekih 19.30 sati, 75 minuta prije meča u Atini, neće se znati tim kojem vjeruje Prosinečki, a mi očekujemo da zaigra tim koji će donijeti tri boda, s Višćom u startnom timu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije