UEFA objavila novu listu potencijalnih protivnika BiH u baražu za EURO

Radiosarajevo.ba
UEFA objavila novu listu potencijalnih protivnika BiH u baražu za EURO
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Bilino polje: Bosna i Hercegovina - Finska

Europska nogometna federacija (UEFA) svako malo ažurira spisak play-offa za Europsko prvenstvo preko izborenih plasmana kroz Ligu nacija, pa su to uradili i nakon odigranih prvif utakmica 8. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Kao što je poznato Zmajevi su izborili baraž, a kako nisu izborili još plasman na Euro, posljednja sugurna opcija u lovu na Euro je play-off Lige nacija.

Izdvojili smo tri opcije kako Zmajevi mogu na Euro, jedna je 100 posto sigurna

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je predvođena veličanstvenim navijačima na Bilinom polju nadigrala Finsku sa 4:1 i našim konkurentima u borbi za plasman na Eurossko prvenstvo očitala lekciju iz modernog nogometa. Zmajevi su s tim trijumfom ostali u igri za plasman na Euro 2020, a dodatno nas je obradovala sinoć vijest da se Lihtenštajn pobrinuo za još jedno iznenađenje odigravši 1:1 sa Armenijom.

Prema trenutnoj situaciji puleni Roberta Prosinečkog igrat će play-off Lige B, rivali BiH u play-offu bili bi Vels, Slovačka i Sjeverna Irska.

U odnosu na raniju listu, Mađarska je trijumfom protiv Azerbejdžana preuzela drugo mjesto u Grupi E, a za mogućeg rivala BiH poslali su nam Slovačku. 

Žrijeb baraža bit će obavljen 22. novembra. Polufinalne utakmice utakmice igraju se 26. marta 2020, a finalne 31. marta 2020. godine, a konačna lista učesnika play-offa bit će poznata u novembru nakon što se odigra posljednje kolo kvalifikacija za EURO.

Učesnici play-offa prema trenutnom stanju

Liga A: Švicarska, Island, Bugarska/Izrael/Rumunija

Liga B: Bosna i Hercegovina, Vels, Slovačka i Sjeverna Irska

Liga C: Škotska, Norveška, Srbija, Bugarska/Izrael/Rumunija

Liga D: Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo, Bjelorusija

BiH još nije izgubila šanse da direktno ode na Euro.

Pogledajte tabelu prije sutrašnjih utakmica u našoj grupi. Zmajevi gostuju kod Grčke, dok nama važan međusobni meč igraju Finska i Armenija. Pobjeda BiH i remi, vratili bi Zmajeve na drugo mjesto na tabeli.         

Rezultati by SofaScore

          

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije