Sudbina ili ne: Zmajevima u Atini pravdu dijeli poznato ime

Radiosarajevo.ba
Sudbina ili ne: Zmajevima u Atini pravdu dijeli poznato ime
Foto: Printscreen / Felix Zwayer

Njemački arbitar Felix Zwayer dijelit će pravdu u kvalifikacionom susretu između Grčke i BiH koji se igra u utorak u Atini.

Riječ je o 38-godišnjaku sa FIFA značkom i sudijom koji spada u elitnu grupu arbitara UEFA-e. Ove sezone sudio je ukupno 10 mečeva u svim takmičenjima na kojima je pokazao 49 žutih kartona i samo jedan crveni.

Zanimljivo, do sada je u karijeri jedanput sudio Zmajevima, a bilo je tu u historijskoj kvalifikacionoj utakmici za SP u Brazilu kada smo kao gosti 15. oktobra 2013. godine savladali Litvaniju golom Vedada Ibiševića i tako se prvi put plasirali na smotru najboljih svjetskih selekcija.

Još jedna koincidencija je da će meč sa Grčkom biti odigran na isti datum kada smo u najvažnijem meču u dosadašnjoj historiji pobijedili Litvaniju i izborili plasman na SP. I tada je s nama u grupi bila Grčka, a nadamo se da će Zwayer ponovo biti sretan našim Zmajevima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije