Ko je nasljednik Faruka Hadžibegića? Izvor iz NSBiH kaže da nećemo dugo čekati odgovor

1
A. Sokolović
Ko je nasljednik Faruka Hadžibegića? Izvor iz NSBiH kaže da nećemo dugo čekati odgovor
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Faruk Hadžibegić

Faruk Hadžibegić, 65-godišnji trener, od petka, 23. juna, je bez posla, potvrdio je Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

Portal Radiosarajevo.ba saznaje da je popularni Hadžija praktično bez posla od četvrtka, 22. juna, kada je predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković obavio razgovor s njim.

"U društvu im je bio i direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović, sve je brzo dogovoreno. Tako je i najbolje - i za Savez, i za Hadžibegića, ali i za igrače. Pukla je tikva u svlačionici Zmajeva, nije to što je Vico očekivao, ali ni igrači", tvrdi izvor iz Nogometnog saveza BiH za Radiosarajevo.ba.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Dogovorena otpremnina

Kako smo saznali, u tom "brzom dogovoru" - dogovorena je i otpremnina. Kako za Hadžibegića, tako i za njegove saradnike.

Koliko će iznositi tek će detalji biti saopćeni, a Hadžibegić je prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba imao plaću od 30.000 maraka. 

Naravno, tu su kao dodatak i premije, ali nije ih mnogo bilo u njegovom drugom mandatu. Tek jedna - protiv Islanda za pobjedu od 3:0 na startu kvalifikacija. 

Pamtimo i riječi predsjednika Zeljkovića i njegov spektakularan ulazak u svlačionici zeničkog stadiona i izjavu - 'Za ovu pobjedu, dupla premija'.

To će biti i jedina premija. Uslijedila su tri poraza, a velika krivica za to ide i na račun Hadžibegića. Kako je postavio taktiku nakon Luksemburga i onih sramotnih 0:2 - trebalo ga je odmah kazniti.

Sada je najvažnije pitanje među navijačima - ko je nasljednik Faruka Hadžibegića? Izvor portala Radiosarajevo.ba kaže da na odgovor nećemo dugo čekati.

"Za najviše mjesec, dobit ćemo odgovor. Kombinacija ima, ali treba sačekati sedam dana, da se sve ohladi. Mnogo je stresa bilo, a sve je kulminiralo još od Slovačke. Luksemburg je samo jedan mračni tunel", priča nam izvor.

Potvrđeno: Faruk Hadžibegić više nije selektor nogometnih Zmajeva

Potvrđeno: Faruk Hadžibegić više nije selektor nogometnih Zmajeva

Pape, vrati se...

Povratak Safeta Sušića? Sasvim realna mogućnost, prije nego Slaven Bilić, koji je veoma kvalitetan, ali za naše prilike i preskup trener. Nije nemoguća opcija ni Mladen Krstajić, s obzirom na to da predsjednik Zeljković u pregovorima može spustiti cijenu plaće.

Ivaylo Petev? Kazao nam je da se bi ni slučajno se vratio među "vukove" u NSBiH.

Pred našim Zmajevima je sada vrijeme odmora i uživanja na plažama sa suprugama i djevojkama. Prvo okupljanje imat će početkom septembra, kada je zakazan duel protiv Lihtenštajna u petom kolu kvalfikacija za Europsko prvenstvo.

Do tada Edin Džeko i društvo saznat će ko će biti na klupi Zmajeva. Nadamo se boljem rješenju od Faruka Hadžibegića.

Standings provided by Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije