Klupsko prvenstvo: Real Madrid bez Sergija Ramosa u polufinalu

Anadolija
Klupsko prvenstvo: Real Madrid bez Sergija Ramosa u polufinalu
Zinedine Zidane, trener Real Madrida, saopštio je da će njegov tim u polufinalu FIFA klupskog svjetskog prvenstva protiv meksičke Americe igrati bez kapitena Sergija Ramosa, zbog malog problema koji je nastupio tokom putovanja za Japan.

“Ramos neće igrati. On je osjetio neke neprijatnosti i put ga je malo izmorio, tako da nećemo rizikovati“, kazao je Zidane za japanske medije uoči sutrašnjeg ogleda sa šampion CONCACAF Lige šampiona.

Zidane je u posljednjem prvenstvenom duelu protiv Deportiva La Corune odmarao neke od svojih ključnih igrača, među kojima su bili Luka Modrić i Cristiano Ronaldo. No, za četvrtak najavljuje da će istrčati u najjačem mogućem sastavu.

“Osim Ramosa, svi igrači su spremni za utakmicu, Ronaldo se osjeća dobro. Želim da igram sa najboljim mogućim timom. Imamo mnogo različitih opcija, ali ideja je da izvedemo naš najbolji tim. Svjesni smo važnosti takmičenja i želimo da osvojimo trofej. Malo smo umorni, ali smo spremni za susret. Ne trebaju nam mjeseci da upoznamo protivnika. Razgovarali smo o tome, pozabavićemo se još nekim detaljima, ali sigurno je da će nam trebati da odigramo odličnu utakmicu. Moraćemo se boriti za plasman u finale“, kazao je Zidane, te dodao da je oduševljen prijemom navijača u Japanu.

Real Madrid je u svojoj istoriji već osvajao FIFA svjetsko klupsko prvenstvo. Tri puta dok je takmičenje nosilo naziv Interkontinentalni kup i jednom od kada se igra po današnjem sistemu takmičenja.

Utakmica Real Madrid – America igraće se u četvrtak u Yokohami sa početkom u 11.30 sati po srednjoevropskom vremenu.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije