Klupski rekord: Barcelona u petak predstavlja pojačanje vrijedno 120 miliona eura

Radiosarajevo.ba
Klupski rekord: Barcelona u petak predstavlja pojačanje vrijedno 120 miliona eura
Barcelona je dugo odbijala da uđe u ludilo fudbalske pijace, a nakon što im je PSG "oteo" Neymara s plaćenih 222 miliona eura, bitku su izgubili.

Katalonci moraju početi da troše novac onako kako to rade Sveci iz Pariza i ljuti rival Real Madrid ukoliko žele zadržati konkurentnost, a cilj Barcelone je uvijek biti najbolji u Evropi.

Sergi Lopez-Egea, novinar katalonske El Periodice potvrdio je danas kako su pregovori između Barcelone i Liverpoola dobili veliki preokret i da je na pomolu dogovor oko transfera Philippea Coutinha. Barcelona bi već u petak mogla predstaviti Brazilca na Camp Nou stadionu.

Igračev agent Giuliano Bartolucci već se sastao s čelnicima Barcelone kako bi dogovorio uvjete za igrača, a sam Coutinho je saopćio treneru Liverpoola Jurgenu Kloppu kako se poziv iz prijestolnice Katalonije ne odbija.

Prema pisanju medija u Španiji Barcelona će za Coutinha platiti 120 miliona eura čime će ga učiniti drugim najskupljim fudbalerom u historiji i tako oboriti klupski rekord. Navodno su pojedine medijske kuće već dobile poziv Katalonaca na službeno predstavljanje novog pojačanja Valverdeove ekipe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije