Klopp: Rekao sam Balotelliju da mora napustiti Livepool

Anadolija
Klopp: Rekao sam Balotelliju da mora napustiti Livepool
EPA / Mario Balotelli
Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp poručio je italijanskom napadaču Mariju Balotelliju da mora napustiti klub sa Anfielda ovog ljeta kako bi oživio svoju karijeru.

Njemački stručnjak je ipak kazao da se nada da će Balotelliju vratiti samopouzdanje prije nego, kako je kazao, pređe u klub gdje može biti vodeći igrač.

"Želimo da Mario bude ponovo igrač kakav je bio prije povrede. Talenat je još uvijek tu, nema sumnje. On je svjetska klasa ali ovo nije situacija u kojoj se on na ovakav način treba takmičiti s drugim igračima za mjesto u timu. Jasno se da nam je potrebno rješenje", kazao je Klopp. 

Balotellija s Liverpoolom veže još 12 mjeseci ugovora koji je u avgustu 2014. godine potpisao dolaskom iz AC Milana u transferu vrijednom 20 miliona eura.

Dvadesetpetogodišnji napadač se prošle godine vratio u Milan na jednogodišnju posudbu, nakon razočaravajuće sezone u Liverpoolu gdje je uspio upisati samo jedan ligaški pogodak. Sličnu sezonu je odigrao i u italijanskom klubu gdje je u 20 nastupa u Serie A postigao samo jedan gol prošlog septembra.

Britanski mediji pišu da su za usluge Balotellija zainteresovanost pokazali Sampdoria i Fenerbahce, ali Liverpool još uvijek nije dobio nikakvu zvaničnu ponudu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije