Mourinho: Pobjeđivao sam ranije na Traffordu, zašto ne bih sada s Unitedom

Anadolija
Mourinho: Pobjeđivao sam ranije na Traffordu, zašto ne bih sada s Unitedom
AA / Jose Mourinho
Jose Mourinho, novi menadžer Manchester Uniteda, jedva čeka da počne sezona.

Kaže da želi nastaviti svoju slavnu historiju na Old Traffordu na kojem je pobjeđivao s Portom, Chelseajem i Real Madridom, te se pita zašto ne bi nastavio s Unitedom.

Naravno da je najveća Mourinhova utakmica na takozvanom "Teatru snova" ona s Portom iz sezone 2003/04, kada je golom u posljednjoj minuti izjednačio na 1:1 i eliminirao slavni United u osmini finala Lige prvaka. Kasnije je Porto priredio pravu senzaciju i popeo se na krov Evrope.

"Prvi put kada sam vodio ekipu ovdje je bio san za mene, jer je to bilo na putu osvajanja Lige šampiona s Portom. Postigli smo gol u posljednjoj minuti na Old Traffordu i ispisali moju, ali i historiju moje zemlje. Dakle, za mene uvijek postoji ta veza da je sve moguće, ipak je to 'Teatar snova'. Uradio sam to sa Portom, kasnije sam pobjeđivao i sa Chelseajem i Real Madridom, pa zašto to ne bih radio sa Manchester Unitedom? Igrat ćemo kod kuće s našim navijačima koji su uz nas. Jedva čekam na to", kazao je Mourinho, prenose britanski mediji.

Portugalac je već "zasukao rukave" i počeo stvarati tim Uniteda po svom ukusu. Za sada je doveo tri velika pojačanja Zlatana Ibrahimovića, Henrikha Mkhitaryana i Erica Baillyja. Mediji sve ozbiljnije pišu i o namjeri Uniteda da u svoje redove vrati Paula Pogbu iz Juventusa. U svakom slučaju Mourinho će učiniti sve da Manchester United vrati u vrh engleskog i evropskog fudbala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije