Fabregas otkrio zašto je Chelsea otjerao Mourinha

Radiosarajevo.ba
Fabregas otkrio zašto je Chelsea otjerao Mourinha

Fudbaler Chelseaja Cesc Fabregas u TV emisiji ''Monday Night Football'' otkrio je zašto je Chelsea otjerao Josea Mourinha, prenosi Anadolu Agency.

''Obožavam Josea, smatram ga prijateljem i dan-danas smo ostali u kontaktu. Nažalost, neke stvari bile su nespretno izrečene, ali ipak prema njemu imam veliko poštovanje'', rekao je Španac.

Objasnio je šta se to dešavalo u svlačionici aktualnog prvaka Engleske i zbog čega je Mourinho praktično otjeran. 

''Najveći Joseov problem bio je taj što nam je previše vjerovao. Dao nam je produžene praznike, jer smo osvojili naslov. U svemu nas je podržavao, imao je potpuno i neograničeno povjerenje u nas, a mi smo ga, nažalost, iznevjerili. Cijela ekipa, svaki igrač i to je bio osnovni razlog zbog čega je morao otići. Zbog toga, a mislim da govorim u ime cijele ekipe, osjećamo se užasno'', kazao je Fabregas.

Engleski premijerligaš Chelsea je u decembru 2015. godine otpustio Mourinha nakon loših rezultata prvog dijela sezone u domaćem prvenstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije