Odabrao sam broj 5 zbog mog uzora Zinedinea Zidanea

Anadolija
Odabrao sam broj 5 zbog mog uzora Zinedinea Zidanea
Miralem Pjanić (26), fudbalski reprezentativac BiH, danas je zvanično predstavljen italijanskim medijima kao novi igrač Juventusa.

Pjanić je početkom ljeta odlučio dres Rome zamijeniti za dres „stare dame“. Tokom razgovora sa novinarima bh. fudbaler je naglasio da je Andrea Pirlo igrač za primjer, ali da neće kopirati njego stil igre.

Pjanić je istakao da se za sada sjajno razumije sa Massimilianom Allegrijem, trenerom Juventusa.

„Viđamo se svaki dan, razgovaramo, polako ga upoznajem i vremenom ćemo početi razgovarati o mom položaju. Za sada dobro radimo i dobro se pripremamo, a ja pokušavam na najbolji način iskoristiti predsezonu kako bi bio spreman za početak takmičenja. Sve ostalo, gdje ću igrati na terenu sa raspraavio sa klubom i trenerom prije moje odluke da dođem u Juventus. Trener dobro zna moje atribute i ne sumnjam da će me staviti na poziciju za koju misli da ću najviše doprinjeti Juventusu“, kazao je Pjanić.

Italijanske novinare je interesovalo kakvo je Pjanićevo mišljenje o Pirlu, koji je godinama bio najbolji igrač Juventusa, pa i jedan od najboljih Italije. 

Pirlo je sjajan igrač, bio je najbolji vezni fudbaler Serije A tokom perioda provedenog u Juvenutusu i svakako je igrač za primjer. Međutim, neću kopirati njegovu igru, nego ću dati sve od sebe da ispunim ono što trener od mene bude tražio. Očigledno je da smo različiti igrači. On je nevjerovatan, ima izuzetan status u ovom klubu, ali je igrao i u drugim klubovima. Poređnje sa Pirlom je lijepo, ali mislim da je moj stil igre malo drugačiji. Pirlo je bio veoma tehnički potkovan igrač, vrlo vješt s loptom u nogama i sjajan za tim. Nadam se da mogu donijeti isti takav doprinos klubu“, zaključio je Pjanić.

Bosanskohercegovački reprezentativac otkrio je zbog čega se odlučio za broj pet na dresu Juventusa.

"Odabrao sam broj pet zbog mog uzora Zidanea", otkrio je popularni Mire.

Bh. reprezentativac je prije dolaska u Juventus igrao za Metz, Olympique Lyon i Romu. U dresu sa državnim grbom odigrao je 68 utakmica i postigao 11 golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije