Kasumović nakon odluke NG: Ovo je djelo Dinine pudlice, navijači nisu huligani

Radiosarajevo.ba
Kasumović nakon odluke NG: Ovo je djelo Dinine pudlice, navijači nisu huligani
Fena / Fuad Kasumović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine do daljnjeg utakmice Zmajeva neće igrati na stadionu Bilino polje, u Zenici, saopštio je jučer direktor Nogometnog saveza BiH Adnan Džemidžić u pismu.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović na konferenciji za novinare u Zenici danas je poručio da je ova odluka politička, te kako Grad Zenica nema apsolutno ništa s organizacijom.

"Reći ću, navijači reprezentacije ne ne mogu biti huligani. Ja nisam vidio da je napravljen problem. Svugdje u svijetu navijači vole svoje klubove, navijaju, a kada gube - galame. Ne vidim problem. Na stadionu su vjerovatno bili građani Zenice, naši dijaspoci, BH Fanatikosi. Te ljude ne možete ne možete nazivati huliganima", poručio je Kasumovć.

Dodao je da je to stav SDA, a ne jednog organa, te da se ne radi o stavu Saveza, već Džemidžića.

"Šta Grad ima, šta smo mi mogli uraditi?", upitao je Kasumović.

Kaže da se na stadion može ući samo s kartama koje Savez uručuje i prodaje.

"Ovo je djelo Adnana Džemidžića, ili kako ga zovu Dinina pudlica u Sarajevu. Gospodine Džemidžiću ne možete vi odlučivati gdje će reprezentacija igrati, to treba da odluče igrači i selektor, a ne tamo neko piskaralo", poručio je prvi čovjek Zenice.

Dodao je i da će Gradska uprava obavijestiti FIFA i UEFA da u Savezu sjedi stranački čovjek.

Napomenuo je politici nije mjesto u sportu, te da je sve dio predizborne kampanje.

"Niti znam niti bilo šta, svako kome su karte dodjeljivane, svako se morao potpisati radi koronavirusa, sve se može provjeriti", rekao je Kasumović.

Napomenuo je da postoji i video nadzor.

"Grad Zenica nema apsolutno nikakve veze s odigravanjem utakmica. Organizaciju utakmica, kao i ko će biti na stadionu odlučuje NS BIH", poručio je.

Kaže da je reprezentacija BiH uvijek dobrodošla u Zenicu, jer je to i želja građana.

"Oni srce organizma uvlače da unose razdor među ljudima", zaključio je Kasumović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije