Kakva utakmica u Kataru: Šest golova na meču Kameruna i Srbije!

13
Radiosarajevo.ba
Kakva utakmica u Kataru: Šest golova na meču Kameruna i Srbije!
Foto: AA / Detalji s utakmice Kamrun - Srbija

Kakvu smo utakmicu danas gledali na stadionu Al Janoub!

Šest golova na meču su dali Kamerun i Srbija, a vidjeli smo dva 'dvominutna' preokreta - prvo je Srbija, za dvije minute dala dva gola za 1:2, a kasnije je Kamerun, također u dvije minute, izjednačio na 3:3, što je i ostao konačni rezultat.

No, da vidimo kako je utakmica tekla.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Prvo poluvrijeme

Već u 11. minuti susreta, stativa je spasila Kamerun. Mitrović je imao strašan dribling na desnoj strani i 'lažnjakom' je povaljao stopera Kameruna, namjestio se i gađao suprotni ugao, ali je pogodio stativu.

Mitrović je promašio i u 17. minuti susreta, a u 29. minuti poveo je Kamerun. Nakon ubačaja iz kornera lopta je došla na drugu stativu gdje je Casteleto ostao potpuno sam i samo je ubacio u prazan gol za vodstvo.

/ Anketa

Ko će biti novi prvak svijeta na Mundijalu u Kataru?
Rezultati

Igrači Srbije potom su se malo izgubili i gledali smo neko vrijeme dominaciju Kameruna.

Prvo poluvrijeme produženo je za šest minuta, a u prvoj minuti nadoknade, nakon što je Tadić ubacio iz slobodnog udarca, stoper PAOK-a Pavlović bio je najviši u skoku i glavom pogodio za 1:1.

Dvije minute kasnije Srbija pravi preokret. Tadić je povukao po desnoj strani i ostavio za Milinković-Savića koji preciznim udarcem s ruba šesnaesterca pogađa za vodstvo Srbije i 1:2.

Drugo poluvrijeme

Srbija je odlično otvorila i drugo poluvrijeme, a u 53. minuti su napravili sjajnu akciju. Prebrojali su Mitrović, Kostić i Živković čitavu odbranu Kameruna, da bi Živković ponovo dodao Mitroviću koji je zabio u prazan gol za veliku prednost Srbije. To je Mitroviću sedmi gol za reprezentaciju Srbije u zadnjih šest nastupa.

U 55. minuti Honglua mijenja Aboubakar, te se Kamerun vraća u igru. Upravo on u 63. minuti zabija krasan gol - majstorski je prebacio srbijanskog golmana, no prvo su signalizirali ofsajd, da bi gol kasnije ipak priznali. U tom je trenutku 2:3 za Srbiju.

Tek što su krenuli s centra, Srbi su izgubili loptu. Opet im bježi Aboubakar i odigrava idealnu loptu za Choupo-Motinga koji rutinski zabija za 3:3.

U 89. minuti Srbija je imala sjajnu šansu, Tadić je Mitroviću lijepo ostavio loptu, no ovaj je iz sredine šesnaesterca pucao pored gola.

Sudija je pokazao šest minuta nadoknade no do kraja, gledali smo grubu igru, ali se rezultat nije mijenjao, pa je utakmica završena rezultatom 3:3.

Današnjim utakmicama završava drugo kolo takmičenja po grupama na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru.

Tablice omogućuje Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije