Dinamično drugo poluvrijeme u Kataru: Njemačkoj veliki bod protiv Španije za ostanak u igru

3
A. S.
Dinamično drugo poluvrijeme u Kataru: Njemačkoj veliki bod protiv Španije za ostanak u igru
Foto: EPA-EFE / Njemačka - Španija u Kataru 2022

Španija i Njemačka odigrali su 1:1 u drugom kolu Grupe E na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

S ovim rezultatom obje selekcije zadržale su realne izgleda za plasman među 16 najboljih, s tim da je pred Španijom nešto lakši zadatak u posljednjem kolu kada igraju protiv Japana. Za plasman dalje bit će im dovoljan jedan bod.

Prvo poluvrijeme

Španija je bolje otvorila utakmicu, što se i očekivalo nakon "sedmice" koju su postigli protiv Kostarike. Dani Olmo opalio je s ruba šesnaesterca, ali Manuel Neuer i prečka u sedmoj minuti spasili su Nijemce!

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

U 22. minuti nova prijetnja pred golom Njemačke. Jordi Alba opucao je sa slične pozicije kao Dani Olmo na početku utakmice, slabijom desnom nogom gađao je donji ugao, ali je promašio gol.

U 40. minuti poništen je gol Nijemaca! Rudiger je bio najviši u skoku nakon ubačaja Kimmicha iz slobodnog udarca s desna, ali Španjolci su složili mudru offside zamku. Ekipa iz VAR sobe odmah se oglasila i poništila pogodak.

Nakon gola, obje selekcije su čuvale svoj gol. Za prvih 45 minuta, iskreno, očekivali smo više od bivših svjetskih prvaka. Ostalo je 0:0.

Drugo poluvrijeme

Alvaro Morata zamijenio je Torresa u redovima Španije.

To je svakako dalo živosti u napadu Furije, što je i rezultiralo golom u 62. minuti. Olmo je proigrao Jordija Albu. Bek Barcelone u "vatru" gura Moratu, koji s ruba peterca trese mrežu Elfa za vodstvo od 1:0.

/ Anketa

Ko će biti novi prvak svijeta na Mundijalu u Kataru?
Rezultati

Njemačka je imala sjajnu priliku nekoliko minuta kasnije. Musiala je utrčao na loptu Sanea i imao stopostotnu šansu, ali je golman Španije Simon spasio gol.

U 83. minuti 1:1. Njemačka je došla do izjednačenja. Strijelac je bio Fullkrug. Lijepa akcija navalenog reda Njemačke i onda se Fullkrug dokopao lopte i pospremio je iza leđa Simona.

Španija je prva na tabeli. Ima četiri boda i za plasman dalje treba im samo bod protiv Japana.

Njemačka ima bod i nije otpisana. Potrebna im je ubjedljiva pobjeda nad Kostarikom i poraz Japana od Španije.

Standings provided by Sofascore

Španija - Njemačka 1:1

ŠPANIJA (4-3-3): Simon - Caravajal, Rodri, Laporte, Alba - Gavi (od 66. Williams), Busquets , Pedri - Torres (od 54. Morata), Asensio (od 62. Koke), Olmo.

NJEMAČKA (4-2-3-1): Neuer - Süle, Kehrer, Rüdiger, Raum - Kimmich, Goretzka - Gnabry, Gündogan (od 70. Sane), Musiala - Müller (od 70. Fullkrug)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije