Kako su igrali bh. fudbaleri u Evropskoj ligi?

Radiosarajevo.ba
Kako su igrali bh. fudbaleri u Evropskoj ligi?
/ Foto: konyaspor.org.tr
Brojni bosanskohercegovački fudbaleri zabilježili su i sinoć nastupe za svoje klubove u Evropskoj ligi, a donosimo vam pregled njihovih nastupa.

Najveći doprinos rezultatu svog tima svakako je dao Deni Milošević, koji je postigao pogodak za vodstvo Konyaspora protiv Brage. Ipak, još neki fudbaleri su imali zapažen učinak, a ukupno ih je 12 zabilježilo nastup u sinoćnjim utakmicama, piše Sport1.

Konyaspor – Braga 1:1

Konyaspor nakon tri odigrana kola ima samo jedan bod i teško će nastaviti takmičenje, a to je bilo prilično jasno i prije večerašnjeg duela s Bragom. Domaći tim je ipak imao svoje nade, a dodatno ih je uvećao Deni Milošević kada je pogodio gol gostiju već u 9. minuti. Stadion je bio u euforiji, no domaći tim nije izdržao do kraja i primio je gol, pa je praktično ostao bez realnih šansi da se nađe u nastavku takmičenja. Osim Miloševića, i Amir Hadžiahmetović i Riad Bajić su večerašnju utakmicu igrali od prve minute. Bajić i Milošević su odigrali meč do kraja, dok je Amir Hadžiahmetović zamijenjen u 82. minuti.


Deni-gol_KY-BR_1-0 by mediabh

Krasnodar – Schalke 0:1

Sead Kolašinac zbog povrede nije zabilježio nastup za Schalke 04, koji je nastavio s perfektnom evropskom formom ove sezone, koja je sušta suprotnost njihovim nastupima u Bundesligi.

Osmanlispor – Villarreal 2:2

Avdija Vršajević odigrao je cijeli meč za Osmanlispor, a upisao je vrlo inteligentnim potezom asistenciju za vodstvo svog tima od 1-0. Turska ekipa je kasnije povela i sa 2-0, a onda su dobili crveni karton, što ih je znatno poremetilo i Villarreal je došao do boda. Osmanlispor je na drugom mjestu na tabeli u svojoj grupi sa 4 osvojena boda, a Avdija Vršajević je prvi desni bek svog kluba i jedan od njegovih zapaženijih igrača.


Avdija_OS-VL_1-0 by mediabh

 Qarabag – PAOK 2:0

Ekipa Qarabaga rutinski je na svom terenu savladala grčki PAOK rezultatom 2-0, a od prve minute je za domaći tim igrao Ibrahim Šehić, koji nije imao previše posla jer je samo jedna lopta na ovoj utakmici išla u okvir njegovog gola. S druge strane, 90 minuta je u redovima gostiju odradio Gojko Cimirot, ali ovo je njemu i cijelom veznom redu PAOK-a bila jedna od lošijih evropskih partija u posljednje vrijeme. Oba tima imaju po četiri boda i vjerovatno će voditi borbu za drugo mjesto na tabeli, pošto je Fiorentina ipak mnogo kvalitetniji tim i trebala bi zadržati prvo mjesto.

Shakthar Donetsk – Gent 5:0

Kada neki tim bude poražen sa pet golova razlike, onda je zaista teško reći nešto u njegovu odbranu. Međutim, sastav za koji je večeras 72 minute odigrao i Danijel Milićević zaista nije na terenu izgledao toliko loše protiv favoriziranih Ukrajinaca. Najveća je razlika zapravo bila u realizaciji šansi, a dio krivice za to što Gent nije pretvorio nijednu svoju šansu u pogodak snosi i Milićević, koji je večeras igrao na ofanzivnijoj poziciji. S druge strane, ni odbrana Genta nije odigrala meč za pamćenje, iako će ga sigurno po lošem još dugo pamtiti. I pored toga, Gent je na drugom mjestu svoje grupe u kojoj su još i Konyaspor i Braga i ima dobre šanse da se nađe u nastavku takmičenja.

AZ Alkmaar – Maccabi Tel Aviv 1:2

Haris Medunjanin upisao je sjajnu asistenciju za vodstvo gostujućeg tima, a na kraju je njegov tim slavio sa 2-1 u vrlo teškoj i neizvjesnoj utakmici. Ovom pobjedom, Maccabi je došao na treće mjesto u svojoj grupi, a imat će realne šanse da u dvije lakše domaće utakmice protiv Alkmaara i Dundalka dođe do bodova potrebnih za plasman u nastavak takmičenja.


Haris_AK-MT_0-1 by mediabh

 Roma – Austrija Beč 3:3

Roma je u dosta uzbudljivoj utakmici remizirala s bečkom Austrijom, a iako rezultat možda to ne pokazuje, italijanski tim je bio znatno bolji rival od austrijskog. Edin Džeko je večerašnji duel počeo na klupi, a u igru je ušao tek u 81. minuti. Roma je u naredna dva napada primila dva gola, a Džeko nije uspio značajnije da utječe na ishod utakmice.

Genk – Athletic Bilbao 2:0

Fudbaleri Genka slavili su svoju drugu ovosezonsku pobjedu u Evropskoj ligi, a trijumfom nad baskijskim timom, Genk se probio na čelo tabele u svojoj grupi. Nastup je za belgijsku ekipu zabilježio Tino Sven Sušić, koji je odigrao jako dobrih 77 minuta prije nego je zamijenjen. Sušić je učestvovao u akciji kod prvog pogotka domaćeg tima.


Tino_GK-BL_1-0 by mediabh

 Rapid Beč – Sassuolo 1:1

Rapid i Sassuolo su odigrali vrlo uzbudljivu utakmicu u Austriji koja je još jednom pokazala da se rasplet situacije u ovoj grupi Evropske lige neće desiti ni do posljednjeg kola. Lider Genk Rapidu i Sassuolu bježi dva boda, a oni bježi Athletic Bilbau samo jedan bod, pa je jasno da za svaki tim dvije vezane loše utakmice znače automatsko ispadanje iz daljeg takmičenja. Srđan Grahovac je večeras bio na klupi Rapida, a u igru je ušao u 64. minuti, pri rezultatu od 1-0 za svoj tim. Ipak, Rapid je ubrzo primio gol za poravnanje.

Olympiakos – Astana 4:1

Marin Aničić je odigrao cijeli meč za Astanu, ali za razliku od većine ranijih, ovaj neće pamtiti po dobrom jer je doživio sa svojom ekipom uvjerljiv poraz u Pireju. Kazahstanski tim nije odigrao na nivou svojih ranijih nastupa i visoko je poražen, a Aničić se uklopio u sivilo svog tima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije