Isplivali detalji: Kako je spriječena tragedija, jedan znak navijača bio presudan

1
Radiosarajevo.ba
Isplivali detalji: Kako je spriječena tragedija, jedan znak navijača bio presudan
Foto: EPA-EFE / Newcastle - Tottenham

Šokantna situacija dogodila se na utakmici Newcastle - Tottenham (1:3) sinoć. U 40. minuti utakmice navijači su se uznemirili, te su zviždali i pokazivali rukama u istom smjeru na tribini,

To su vidjeli igrači na terenu, kojima je pažnju ovo komešanje privuklo dok su čekali izvođenje kornera, a Sergio Regulion je otrčao do suca Andrea Marrinera i rekao mu da bi možda trebao prekinuti utakmicu jer očito je nekome od navijača stanje ozbiljno.

Uskoro se vidjelo da navijači okupljeni oko onesviještenog njemu masiraju srce i daju mu umjetno disanje.

Doktorica Kurtović: Ako imate ove simptome nakon ujeda krpelja, obratite se ljekaru

Doktorica Kurtović: Ako imate ove simptome nakon ujeda krpelja, obratite se ljekaru

Na to je Tottenhamov igrač Eric Dier otrčao do klupe svoje momčadi kako bi do unesrećenog što prije bio dostavljen defibrilator, uređaj za oživljavanje.

"Ono što je bilo sjajno je to što su navijači i igrači alarmirali ljekare. Fudbaleri su se poredali za korner, ali je buka koju su pravili navijači došla do igrača i sudija i privukla dovoljno pažnje da svi shvate koliko je situacija ozbiljna i da se utakmica prekine. Mogao sam da vidim nekoga iz publike kako pokazuje znak srca", napisao je Alistair McGowans BBC-a.

Navijači na tribinama su privukli pažnju sudija i igrača.

"Hiljade ljudi na tribini je zviždalo i mahalo pokazujući na navijača koji je kolabirao. Igrači su tražili ljekarima da hitno dođu na tribine", otkrio je John Marej sa BBC radija.

Prema zadnjim podacima, navijač je u stabilnom stanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije