... / Kako je Ibrahimović reagovao na prvo priznanje aktivnog fudbalera da je gej

28. 10. 2021. u 09:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zlatan Ibrahimović pružio je podršku australijskom igraču Joshu Cavallu, prvom fudbaleru u najjačem rangu nekog profesionalnog takmičenja koji je saopštio da je homoseksualac.

Josh se ohrabrio i dobio podršku velikog broja svjetskih klubova i igrača, ali se posebno izdvaja Zlatan Ibrahimović.

"Veoma sam srećan što sam javno progovorio o tome ko sam zapravo i osjećam veliko olakšanje. Zdravo svima, Josh Cavallo ovdje. Imam nešto lično što želim da podijelim sa svima. Ja sam fudbaler i ja sam gej", počeo je Cavallo u video poruci.

Njegova odluka da bude potpuno iskren izazvala je lavinu reakcija širom planete.

"Bio je dug put do ove tačke u mom životu, ali ne mogu da budem srećniji zbog moje odluke da ovo objavim. Borio sam se sa svojom seksualnošću već šest godina i drago mi je da sam se toga riješio. Za ljude koji me lično znaju, znate da sam introvertna osoba. Uvijek sam osećao potrebu da se krijem, jer sam se stidio. Krio sam ko sam, kako bih ostvario svoj san kao klinca, da igram fudbal i budem tretiran jednako, što se nikada nije činilo realnim", objasnio je Cavallo.

Cavallo je ipak dodao da je zabrinut da bi njegova seksualna opredijeljenost mogla da mu bude problem u karijeri.

Mnogi su se potrudili da tako ne bude, a Ibra se posebno izdvaja.

U svom stilu, obratio se kratko i efektno.

"Ti si šampion. Fudbal je za sve. Veliki respekt", napisao je Ibrahimović preko društvenih mreža, prenosi portal N1

Podsjetimo, najpoznatiji fudbaler koji je priznao da je gej je Nijemac Thomas Hitzlsperger, ali on je to uradio tek nakon što je završio karijeru.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA