Kako ekipi iz Bundeslige prijeti ispadanje u četvrtu ligu Njemačke?

0
Radiosarajevo.ba
Kako ekipi iz Bundeslige prijeti ispadanje u četvrtu ligu Njemačke?
EPA / Hertha

Nogometni klub Hertha zbog loših rezultata nalazi se na rubu ispadanja iz Bundeslige, ali klub se suočava s još većim problemom a to je ispadanje u četvrti rang zbog finansijskih problema.

Hertha ima problem s licencom za iduću sezonu, prenose njemački mediji. Problem je nastao kod generalnog sponzora, američke kompanije "777 Partners", koja bi trebala riješiti sve njihove probleme.

"U stalnom smo kontaktu s Njemačkom nogometnom ligom u vezi procesa licenciranja i partnerstva s našim investitorom 777 Partners. Obje se teme moraju raspraviti i razjasniti te moraju biti ispunjeni svi zakonski uslovi, naročito pravilo 50+1. Nećemo dalje komentarisati situaciju oko procesa i nagađanja koja su se pojavila u medijima", rekla je Hertha medijima.

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Mediji pišu da je situacija vrlo rizična, te da nijedan klub u Njemačkoj dosad nije imao sličan problem.

Glavno pitanje je krši li Herthino partnerstvo s američkom kompanijom pravilo 50+1 koje reguliše uticaj sponzora u njemačkom profesionalnom sportu.

Berlinski klub je u velikom problemu jer bez 100 miliona eura, koje sponzorira "777 Partners", neće moći osigurati licencu za iduću sezonu.

Bivši reprezentativac Vedad Ibišević jedan je od pomoćnika u stručnom štabu Herthe, prenosi scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije