Kakav meč u Bundesligi: Mainz razbio Bayern i pomogao Dortmundu

0
Radiosarajevo.ba
Kakav meč u Bundesligi: Mainz razbio Bayern i pomogao Dortmundu
Foto: EPA-EFE / Mainz deklasirao Bayern

Bayern kada ne ide, onda stvarno ne ide. Na gostovanju kod Mainza fudbaleri bavarskog giganta nisu se proveli dobro.

Već u devetoj minuti trener Bayerna Thomas Tuchel bio je prisiljen napraviti prvu zamjenu. Zbog povrede zadnje lože lijeve noge utakmica je rano završila za Alphonsea Daviesa, najskupljeg lijevog beka na svijetu, vrijednog 70 miliona eura.

Uprkos tome, Mane je zabio za vodstvo Bavaraca u 29. minuti na asistenciju Cancela, ali su potom domaćini u drugom dijelu u manje od 10 minuta preokrenuli. Zabio je prvo Ajorque, potom i Barreiro, a zatim i Martin za 3:1 i još jedan težak udarac Tuchelu i Bayernu.

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Dakle, dortmundska Borussia sada ima veliku šansu da bude prva na tabeli Bundeslige, ako večeras savlada Eintracht na svom terenu, piše SCSport

Bochum jeste ekipa koja možda ima i najslabiju odbranu u Bundesligi, definitivno najslabiju gol-razliku. Danas su poraženi veoma ubjedljivo na svom terenu od Wolfsburga, bilo je 1:5. 

Hertha je tražila bodove spasa u meču protiv Werdera, ali nije stigla do njih. Gosti su odnijeli čitav plijen, bilo je 2:4. 

Hoffenheim je pretrpio poraz, izgubio na svom terenu od Kolna, poslije remija protiv Bayerna prethodne sedmice. Gosti su iznenađujuće odigrali dobru utakmicu, domaći nisu imali mnogo šansi. Kainz je pogodio za 0:1 u 18. minutu, da bi Selke povisio na 0:2 u 39. minutu. Do kraja, dva gola u nadoknadi vremena, Thielmann je povisio na 0:3, a Dolberg je postigao utješni gol. 

Ermin Bičakčić je susret presjedio na klupi Hoffenheima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije