Tuchel tek preuzeo klub, a Bayern mu već dovodi najveće moguće pojačanje

0
Radiosarajevo.ba
Tuchel tek preuzeo klub, a Bayern mu već dovodi najveće moguće pojačanje
Foto: Twitter / Thomas Tuchel

Iskusni njemački nogometni stručnjak Thomas Tuchel dobio je priliku da vodi Bayern nakon što je prethodno klub otpustio Juliana Nagelsmanna.

Bayern je bio nezadovoljan Julianom Nagelsmannom i prekjučer mu je uprava kluba uručila otkaz, a novi trener je ujedno i bivši menadžer velikog rivala Borussije Dortmund.

Thomas Tuchel će svoj debi na klupi Bayerna imati poslije reprezentativne pauze, kada će Bayern u velikom debiju igrati protiv dortmundske Borussije, inače lidera Bundeslige u ovom trenutku.

U Bosni i Hercegovini danas otvaranje biračkih mjesta povodom izbora u Hrvatskoj

U Bosni i Hercegovini danas otvaranje biračkih mjesta povodom izbora u Hrvatskoj

Tek što je stigao u Minhen, nekadašnji kormilar Chelseaja imao je jednu veliku i posebnu želju, dok mu je istu uprava prvaka Njemačke raspoložena odmah ispuniti, prenosi portal Sportam.

Naime, Bild javlja kako je Tuchel od kluba zatražio da mu u trenerski štab dovede Anthonyja Barryja, čovjeka s kojim je izuzetno uspješno radio u Chelseaju.

[twitter]https://twitter.com/topcrnr/status/1639968906168135682[/twitter]

Pomenuti Englez bio mu je pomoćnik u Londonu, a trenutno radi sa Robertom Martinezom u reprezentaciji Portugala.

No, njemački mediji uvjeravaju da je stvar već riješena i da će Barry vrlo brzo stići na Allianz Arenu.

Također, izvjesno je da će u stručnom štabu Thomasa Tuchela u Bayernu biti Arno Michels i Zsolt Loew. Trio radi zajedno više od 10 godina, pa je jasno kakvo će to pojačanje biti za 49-godišnjaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije