Šok za evropski fudbal: Bayern smijenio Nagelsmanna

1
Radiosarajevo.ba
Šok za evropski fudbal: Bayern smijenio Nagelsmanna
Foto: EPA-EFA / Navijači Bayerna

Julian Nagelsmann više neće biti trener minheskog Bayerna, a ovu je vijest donio dobro obaviješteni transfer insajder Fabrizio Romano.

Iako za sada nema zvanične potvrde, nedugo nakon objave pomenutog novinara, Bild je objavio da je bez ikakve sumnje mladi stručnjak bivši i da je minhenski klub krenuo u potragu za njegovim naslednikom.

Očito uprava kluba nije željela da pređe preko poslednjih rezultata i činjenice da je Bayern na reprezentativnu pauzu otišao sa drugog mjesta na tabeli i da prvi put poslije decenije nije nakon 25 odigranih kola lider prvenstva, piše Blic.rs.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Međutim, treba u obzir uzeti i da je minus u odnosu na Borussiju iz Dortmunda svega jedan bod. Uz to je Bayern do četvrtfinala Lige šampiona stigao sa maksimalnih osam pobjeda uz samo jedan meč na kom nije sačuvao mrežu, a u igri je i dalje i u Kupu Njemačke. U tom takmičenju je takođe dogurao do četvrtfinala, a značajno je zbog toga što ga minhenski klub nije osvajao prethodne dve sezone.

Signal da bi poslije deset godina dominacije mogla da bude ugrožena titula, navela je na ovaj potez. Ipak, Bayernov brod neće dugo ploviti bez kormilara, pošto evropski mediji pišu da bi Nagelsmanna već sutra trebalo da naslijedi Thomas Tuchel.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije