Kaka potpuno oduševljen Modrićem: On pleše na terenu

Radiosarajevo.ba
Kaka potpuno oduševljen Modrićem: On pleše na terenu
FOto:HNS / Modrić u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji
Brazilski fudbaler Kaka, posljednji igrač koji je osvojio Zlatnu loptu prije vladavine Ronalda i Messija, impresioniran je igrom Luke Modrića s kojim je nekada igrao u Real Madridu.

Legendarni Brazilac nahvalio je hrvatskog kapitena i rekao da zaslužuje predvoditi Hrvatsku u finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske (od 17 sati).

"Luka nam je pokazao kako je lako igrati fudbal. Vjerujte mi, jako je teško, a igrati na svjetskom prvenstvu je još teže. A on igra kao da je to normalno, za njega je to kao ples. On je danas nevjerojatan igrač na najvišem nivou, četiri Lige prvaka, finale SP-a i kapiten svoje momčadi. Zaslužio je to jer je sjajan momak, uvijek skroman. Čestitam mu", rekao je Kaka.

Modrić je u Rusiji odigrao više minuta od ijednog veznog igrača na SP-u, pretrčao više kilometara od ijednog igrača (63 km) i postao prvi hrvatski fudbaler u historiji s više od 100 dodavanja u jednoj utakmici SP-a (89 uspješnih od ukupno 102 protiv Rusije), piše Index.hr.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije