Pjanićeva Stara dama osvojila Kup Italije

Radiosarajevo.ba
Pjanićeva Stara dama osvojila Kup Italije
Na Olimpijskom stadionu u Rimu odigrana je finalna utakmica Kupa Italija u kojoj su se sastale ekipe Juventusa iz Torina i Lazia iz Rima.

Bianconeri su nastojali odbraniti titulu koju su prošle godine osvojili u Kupu Italije savladavši Lazio.

Bosanskohercegovački reprezentativac nije dobio priliku da proslavi prvu titulu u ovom klubu zbog suspenzije, odnosno žutog kartona protiv Napolija, no bh. reprezentativac Senad Lulić igra u prvoj postavi Lazija.

U okviru nacionalnog kupa ekipe Bianconera i Biancocelestija odigrala je ukupno 17 utakmica uz gotovo izjednačen bilans na utakmicama - 6 pobjeda, 5 remija, i ukupnu gol razliku 21:21.

Ovo je 10. meč Massimiliana Allegrija otkako je na klupi Juventusa protiv Lazija u kojima stopostotan učinak uz gol razliku 20:1.

Već u 11. minuti Stara dama povela je golom Danija Alvesa, što je i proslavio u originalnom maniru. Sjajna igra Stare dame se nastavlja i za 2:0 u 25. minuti u mrežu Strakoshe šalje loptu Leonardo Bonucci kojem je asistirao Alex Sandro, kao i kod prvog gola Alvesa.

Utakmica završava rezultatom 2:0 zahvaljujući kojem su Bianconeri osvojili svoju prvu titulu ove sezone.

Juventus je postao prvi klub u Italiji koji je osvojio Kup Italije tri puta zaredom, što je ujedno i 12. trofej ovog kluba u nacionalnom kupu.

Pogledajte slavlje bh. reprezentativca sa svojim saigračima:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije