Juniori Željezničara saznali protivnika u Ligi prvaka

Radiosarajevo.ba
Juniori Željezničara saznali protivnika u Ligi prvaka
Žrijeb Omladinske Lige prvaka održan je danas u švicarskom Nyonu, a voljom žrijeba odlučeno je da će Željezničar igrati s bugarskim Ludogorecom.

Prvak Bosne i Hercegovine za juniore već treću godinu uzastopno predstavlja našu zemlju u najjačem juniorskom klupskom fudbalskom takmičenju.

Juniorska Liga prvaka igra se u istom sistemu kao i kod seniora. U grupnu fazu žrijebaju se 32 tima čije su seniorske ekipe ostvarile plasman u Ligu prvaka.

Željezničar shodno tome neće biti žrijeban u grupnu fazu, ali je UEFA pronašla način da nacionalni šampioni zaigraju među najboljim juniorskim ekipama Evrope. Tako će Plavi igrati u kup formatu takmičenja koji se zove "Put nacionalih šampiona".

Najboljih osam ekipa iz kup sistema igrat će protiv osam drugoplasiranih ekipa iz grupne faze, a pobjednici će se pridružiti ekipama koje su bile prvoplasirane u grupnoj fazi Lige prvaka.

Potom će 16 najboljih ekipa igrati knock-out fazu Lige prvaka za juniore. Prvu utakmicu prvog kola protiv Ludogoreca Željezničar će igrati 27. septembra u Razgradu, dok je revanš 18. oktobra na Grbavici. Ukoliko Željezničar izbori prolaz dalje igrat će protiv boljeg iz duela Dinamo Bukurešt - Lokomotiva Zagreb.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije