Videoton na otvaranju novog stadiona planira igrati meč sa Željom

Anadolija
Videoton na otvaranju novog stadiona planira igrati meč sa Željom
Anel Hadžić, fudbaler mađarskog Videotona nakon izvjesnog vremena povratnik je u bh. reprezentaciju.

Kaže, izuzetno je sretan zbog toga i nada se novim minutama u dresu s državnim grbom.

”Svi znamo zašto smo ovdje i šta nam treba do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. To su četiri pobjede. Vjerujem da ćemo ovdje odigrati dobro i pobijediti”, istaknuo je Hadžić u Nikoziji.

Ističe i da je poraz od beogradskog Partizana u play-offu UEFA Europa lige prošle sedmice teško pao saigračima i njemu, ali da su se brzo oporavili i ostvarili trijumf u šampionatu Mađarske.

Tvrdi i da se u Videotonu i danas rado sjećaju kultnih utakmica i pobjede nad sarajevskim Željezničarom u polufinalu Kupa UEFA 1985. godine.

”I danas u klubu ima slika s utakmica Videotona i Željezničara, odnosno slika našeg selektora Mehmeda Baždarevića koji je tada bio kapiten Želje. Naš klub gradi novi stadion i na otvaranje planira pozvati Željezničar kako bi odigrali revijalni meč. To mi je rekao direktor kluba i zaista volio bih da se to i desi”, rekao je Hadžić.

Reprezentativci BiH večeras u Nikoziji imat će prvi od tri treninga do utakmice sedmog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018“ protiv Kipra.

Meč Kipar – BiH igrat će se na GSP Areni u Nikoziji, u četvrtak, od 20.45 sati po srednjeevropskom vremenu, odnosno od 21.45 po lokalnom vremenu.

Poslije šest odigranih kola u grupi ”H” prva je Belgija sa 16 bodova, četiri više od Grčke i pet u odnosnu na BiH. Kipar je sakupio sedam, Estonija četiri boda. Gibraltar, sa kojim će se bh. tim sastati 3. septembra u portugalskom Faru, bez osvojenih je bodova. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije