Džeko usrećio dječaka u Larnaci, večeras prvi trening BiH u Nikoziji

AA
Džeko usrećio dječaka u Larnaci, večeras prvi trening BiH u Nikoziji
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupljaju se u Nikoziji, gdje će u četvrtak protiv Kipra odigrati utakmicu sedmog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”, javlja reporter Anadolu Agency (AA). 

Čarter letom iz Sarajeva do Larnace doputovala su samo dva igrača, napadač Rome i bh. kapiten Edin Džeko, te Kenan Pirić, golman mostarskog Zrinjskog. 

Odmah po dolasku na aerodrom vedetu svjetskog fudbala prepoznali su brojni Kiprani, a dok je čekao pasošku kontrolu Džeko je usrećio dječaka kojem se potpisao na dres BiH sa svojim imenom. 

Osim Džeke i Pirića u avionu iz Sarajeva bila je brojna delegacija Fudbalskog saveza BiH (FS BiH) predvođena potpredsjednikom Ivanom Beusom i generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem, te oko 60 navijača, uglavnom nešto poznatijih poslovnih ljudi sa porodicama. 

Reprezentativci BiH po okupljanju u Nikoziji večeras će odraditi i prvi trening čime će zvanično početi pripreme za susret sa Kiprom. Prema riječima Dragana Perića, pomoćnika selektora Mehmeda Baždravića u stručnom štabu očekuju da najkasnije do sutra ujutro na okupljanju se pojavi svih 24 pozvana fudbalera. 

Planirano je da do utakmice u četvrtak, 31. avgusta, bh. reprezentativci odrade ukupno četiri treninga, od čega dva sutra i još jedan oficijelni u srijedu. 

Utakmica Kipar – BiH igrat će se na GSP Areni u četvrtak od 20.45 sati po srednjeevropskom vremenu, odnosno 21.45 po lokalnom. 

Tri dana kasnije BiH će u nastojanju da se plasira u baraž ili direktno na Mundijal biti gost autsajdera Gibraltara u portugalskom gradu Faro. 

Poslije šest odigranih kola u grupi ”H” prva je Belgija sa 16 bodova. Slijede Grčka sa 12 bodova, BiH 11, Kipar 7, Estonija 4, Gibraltar 0. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije