Julian Nagelsmann govorio o poplavama u BiH: "Želimo vam vratiti osmijeh na lice"

0
Radiosarajevo.ba
Julian Nagelsmann govorio o poplavama u BiH: "Želimo vam vratiti osmijeh na lice"
Foto: Reprezentacija.ba / Julian Nagelsmann i Alexander Nubel se obratili novinarima

Reprezentacija Njemačke održala je press konferenciju uoči sutrašnjeg susreta A3 grupe Lige nacija protiv Bosne i Hercegovine, koji će biti odigran na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Prisutnim novinarima obratili su se selektor Julian Nagelsmann te golman Alexander Nubel.

Nagelsmann se na samom početku zahvalio na dobrodošlici te govorio o poplavama koje su zadesile BiH.

Dvije snažne eksplozije odjeknule Bejrutom, veliki broj mrtvih i ranjenih

Dvije snažne eksplozije odjeknule Bejrutom, veliki broj mrtvih i ranjenih

"Hvala vam na domaćinstvu i ljubaznosti koje ste nam ovdje pružili. Svjesni smo da se zemlja nalazi u jako teškoj situaciji. Zbog toga nam je drago da vam možemo pružiti jednu lijepu večer i da stanovništvu BiH vratimo osmijeh na lice".

Nakon toga se osvrnuo na probleme s povredama.

Pogledajte kako su Barbarez i Demirović najavili duel s Njemačkom

Pogledajte kako su Barbarez i Demirović najavili duel s Njemačkom

"Ne znam kakav utjecaj će imati povrede. Možemo pričati mnogo tome, ali osnova je tu koja je i bila na prvenstvu. Očekivanja su dobra i nadamo se dobrom rezultatu".

Nubel će protiv Zmajeva imati debitantski nastup.

"Radujem se svom prvom nastupu. Ima nervoze, ali radost je ta koja je presudna".

Nagelsman je dobio pitanje i o velikom broju utakmica za same igrače.

"Smatram da kalendar nije toliko presudan. Sama činjenica da se fudbal finansira od igrača treba i to imati u vidu. Treba sagledati kakve su u pitanju povrede kod pojedinih igrača. Smatram da kod nekih igrača nisu u pitanju preopretećenja, već neke manje povrede koje su igrači vukli sa sobom.

Mislim da će u budućnosti biti čak i više utakmica. Postoje ideje da u narednom periodu budu veće pauze između takmmičenja. Slično je u NBA ligi i NFL-u. Imamo i takve ideje u vidu".

Julian Nagelsmann i Alexander Nubel se obratili novinarima

Ermedin Demirović je u najavi utakmice rekao da će Nijemce dočekati jedan drugačiji sport. Pitanje za Nagelsmanna bilo je da li je shvatio šta im je poručio naš napadač, te kakav utisak ostavljaju tuševi u kabinama na stadionu.

"U pitanju je jedan šarmantan stadion. Nije tako star, ali to nije ništa posebno. No, mi igramo i na takvim stadionima, ali i na modernijim. Nisam baš siguran šta je Demirović pod tim podrazumijevao. Vjerovatno misli na navijače koji su bučniji. Ima ih manje, ali su prilično bučni. Važno mi je da je teren u dobrom stanju, a kabine su mi sporedna stvar. Svakako se neću tuširati".

Isto pitanje je dobio i Nubel.

"Ja ću se ipak istuširati ovdje. Naravno, ne može se to porediti sa kabinama kod nas u Stuttgartu. Ipak, ovo je sasvim dovoljno za nas. Sutra sam više radujem 'vrućoj' atmosferi".

Nagelsmann je kratko govorio i o reprezentaciji BiH.

"Imam sve informacije i o povredama i igračima BiH. To je dio mog posla. Naravno, normalno je da dođe do povreda. Čuo sam da će selektor Barbarez (Sergej op.a.) prvi put predvoditi selekciju pred domaćim navijačima. On je ostavio veliki utisak u njemačkom fudbalu".

Odlično raspoloženje na posljednjem treningu Zmajeva pred duel s Njemačkom

Odlično raspoloženje na posljednjem treningu Zmajeva pred duel s Njemačkom

Selektor Njemačke je svojevremeno trenirao Ermina Bičakčića u Hoffenheimu. Otkrio je koliko se sjeća njegovih partija u klubu.

"Imali smo dobro vrijeme u Hoffenheimu. On je agresivan igrač koji uvijek daje maksimum i na treningu i utakmicama. Imao je sjajnu karijeru. Nisam ga dugo vidio, ali je pozitivan tip. Nadam se da će se i on radovati što vidi mene. Nadam se i da će on otići tužan kući, a ne ja", rekao je selektor Njemačke i kazao da su Džeko i Demirović najopasniji po gol protivnika.

"Kada su u pitanji igrači BiH, ne bih nikoga isticao. Međutim, Džeko je veliko ime. Nedavno je dao dva gola. Pametan je igrač i ima veliku karijeru iza sebe. Jeste da ima 38 godina, ali i dalje je svjež. Opasan je po gol. Demirović mu stvara prostor i njih dvojica su poprilično opasni po gol protivnika":

Nagelsmann je rekao da će se pokušati prilagoditi iznenađenjima u sutrašnjem susretu ako ih bude.

"Pripremao sam se i gledao meč BiH protiv Nizozemske. Barbarez je tada imao nekoliko taktičkih iznenađenja. Naravno da ću se i ja sutra pokušati prilagoditi ako bude nekih iznenađenja", dodao je Nagelsmann.

Nubel je Demirovićev saigrač u Stuttgartu i istakao je da ga veoma dobro poznaje.

"Poznajem Demirovića dobro. Dobro trči i ima jaku završnicu. Tako da ću sutra znati u kom pravcu će šutirati", dodao je Nubel.

Meč Bosna i Hercegovina - Njemačka na programu je 11. oktobra u 20:45 sati na stadionu Bilino Polje u Zenici. Moći ćete ga pratiti u direktnom TV prijenosu na BHT1, kao i u tekstulanom prijenosu na portalu Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije