Joško Gvardiol je s utakmica odlazio tramvajem, danas je najpoželjniji frajer u Hrvatskoj

2
Radiosarajevo.ba
Joško Gvardiol je s utakmica odlazio tramvajem, danas je najpoželjniji frajer u Hrvatskoj
Foto: Kolaž/Instagram / Joško Gvardiol

Joško Gvardiol je danas u Hrvatskoj ono što je Ante Rebić bio 2018. godine.

"Evo mi svekrve", "Ovako će meni trčati u zagrljaj", šale se očarane Hrvatice u komentarima na društvenim mrežama nakon što je osvanula fotografija 20-godišnjeg Joška kako stoji uz mamu nakon utakmice s Belgijom. Joško već neko vrijeme drži titulu najpoželjnijeg neženje među nogometašima. Ljubavni status mladog Zagrepčanina dalmatinskih korijena zanima mnoge.

Nedavno je u HRT-ovoj emisiji Knjaz kod Vatrenih otkrio da nije u vezi, ali i da ga privlače starije žene. "Čekaj, ti voliš malo starije?" pitao ga je Robert Knjaz nakon što je Gvardiol kao tri najljepše žene svijeta naveo Angelinu Jolie, Shakiru i Jennifer Lopez.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sve se promijenilo u kosturu Svjetskog prvenstva: Dobili smo neočekivane parove u Kataru

Sve se promijenilo u kosturu Svjetskog prvenstva: Dobili smo neočekivane parove u Kataru

"Malo starije, da, da. Sav sam u tom điru", odgovorio je nogometaš. "Draga J.Lo, čekam te u Leipzigu. Produžio sam ugovor, nadam se da ćeš mi se javiti na Instagram", dodao je u šali. Rekao je tad i da mu samački život nekad teško pada.

S utakmica kući odlazio tramvajem

"Nisam u vezi, sam živim, i koliko god nekad trebam mir, osjetim i tu samoću, depresiju, nedostaje mi porodica", priznao je. Ipak, ne krije ni da mu ne nedostaje ljubavnih ponuda. "Prošli put na okupljanju reprezentacije jedna mi je djevojka prišla i dala papirić na kojem je bio njezin Instagram profil", priznao je skromno.

Joško je simpatije mnogih pokupio još 2019. godine kad je srušio Inter na Maksimiru sa samo 17 godina i kući otišao - tramvajem. "Još se uvijek nekako najbolje osjećam u tramvaju. Nekada me zna suigrač odbaciti do kuće, nekada odem pješke jer uživam hodati… No, otkako me neko slikao u tramvaju, malo mi je neugodno jer sad svaki put kada uđem, neko vadi mobitel", rekao je nakon toga.

Skromni dečko sa zagrebačkih Srednjaka odrastao je s ocem Tihomirom, majkom Sanjom i sestrama Lorenom i Frankom. Da nije postao nogometaš bio bi, rekao je jednom, ribar poput oca.

Porodica ga sad bodri u Kataru s tribina, dok on iznova fascinira navijače svojom igrom, piše Index.hr. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije