Jose Mourinho: Rekao je nešto što je bilo nezamislivo u Engleskoj

Radiosarajevo.ba
Jose Mourinho: Rekao je nešto što je bilo nezamislivo u Engleskoj
/ twitter
Nakon poraza od Tottenhama, trener Manchester Uniteda Jose Mourinho nije bio pretjerano nezadovoljan. Štaviše, izjavio je nešto što je donedavno bilo nezamislivo u kolijevci fudbala.

"Za nas je Europa liga važnija od Premiershipa", rekao je slavni portugalski trener i dodao: "Trenutno smo prisiljeni igrati utakmice u domaćem prvenstvu, utakmice  koje nam se baš i ne igraju".

Razlog za ovakvo razmišljanje je jednostavan. Od plasmana u Ligu prvaka Manchester United dijeli jedna pobjeda – u finalu Europa lige protiv Ajaxa 24. maja u Stockholmu.

S druge strane, plasman u "top 4" engleskog Premiershipa, koji također vodi u Ligu prvaka, bio bi teško dostižan čak i s pobjedom protiv Tottenhama. Ima još nešto...

"Mi se borimo za trofej, a naši konkurenti da budu u 'top 4'. Sigurno bi se rado mijenjali s nama", rekao je Jose Mourinho.

Ako se prihvate objašnjenja trenera Manchester Uniteda, ipak je uočljiva drastična promjena razmišljanja prema Europa ligi na koju najveći europski klubovi gledaju s nipodaštavanje, a kada moraju igrati nerijetko izvode rezervne postave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije