Pripreme za Grčku: Hoće li doći Kolašinac?

Anadolija
Pripreme za Grčku: Hoće li doći Kolašinac?
Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine od ponedjeljka borave u Trening centru Fudbalskog saveza BiH pripremajući se za utakmicu sa Grčkom u grupe „H“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusiji 2018”.

Dragan Perić, asistent selektora Mehmeda Baždarevića jutros je rekao da stručni štab još nema informacija kada će, odnosno da li će Sead Kolašinac doći na pripreme nacionalnog tima.

”Nemamo informaciju od doktora i ne znamo da li će 100 posto doći. Obaveza igrača bi bila da dođu i da ih naš medicinski tim pregleda, ali vjerujemo i medicinskim timovima iz klubova gdje naši igrači igraju. Nadamo se da će Kolašinac doći“, komentarišući stomačnu virozu koja posljednjih dana muči Kolašinca rekao je Perić.

Na pitanje novinara o snijegu koji je jutros pao u Zenici te da li predstavlja problem za treniranje, Perić je istakao kako su iz stručnog štaba na sve spremni.

„Sve smo predvidjeli, ne može nas ništa iznenaditi. Sve radimo i odradit ćemo što smo zamislili. Igrači rade odlično, dobro je raditi sa ovakvim momcima koji imaju pozitivan odnos“, naglasio je Perić, dodavši:

„Emir Spahić je imao manju povredu i onda smo ga sačuvali nekoliko treninga, kako bi mogao dati svoj puni doprinos u utakmici sa Grcima. Ovo je kao i svaka utakmica, ima pritiska, ali naši igrači su profesionalci koju su navikli na veće pritiske nego u Grčkoj i dat će svoj maksimum“.

Ervin Zukanović rekao je kako je atmosfera u ekipi dobra, kao i svaki put.

„Atmosfera je dobra. Prinuđeni smo raditi trening unutra jer je vani snijeg, te se nadamo da će sutra biti bolji uslovi. Teška utakmica, obje ekipe traže bodove, i oni traže drugo mjesto kao i mi i sigurno je da će biti neizvjesno. U dobrom smo raspoloženju i to utječe na sve igrače. Svi smo u poprilično dobroj formi i nadam se da ćemo nastaviti tako. Grčka je ekipa sa dobrim igračima, tvrda reprezentacija“, smatra Zukanović, koji je još rekao:

„Optimistični smo. Idemo u Atinu da kreiramo našu igru, igramo fudbal i ostvarimo pobjedu. Treba čekati prilike, pametno igrati i iz šansi doći do dobrog rezultata. Moramo da djelujemo kao ekipa, kao 11 igrača. Danas se svi brane, a naši prvi odbrambeni igrači su napadači. Svih 11 danas brane i napadaju u modernom fudbalu i ako budemo to ispunjavali, trebali bi minimalno izvući neriješen rezultat što bi bilo dobro“.

U grupi „H“ kvalifikacija za SP poslije tri kola prva je Belgija sa devet, a Grčka sa isto bodova je na drugom mjestu. Bosna i Hercegovina sakupila je šest, Estonija tri, dok su bez bodova Kipar i Gibraltar.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Grčka igra na stadionu ”Georgios Karaiskaki” u atinskom predgrađu Pireju u nedjelju, 13. novembra, sa početkom u 20:45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije