Inter doveo trenera koji tek čeka svoj prvi trofej

Anadolija
Inter doveo trenera koji tek čeka svoj prvi trofej
Inter je iz Milana doveo Stefana Piolija, 51-godišnjeg italijanskog stručnjaka, koji će naslijediti otpuštenog holandskog trenera Franka de Boera.

Dolazak novog trenera potvrdila je službeno i uprava milanskog kluba koji se u prvom dijelu ove sezone ne može pohvaliti baš previše dobrim rezultatima.

Italijanski trener je s Interom potpisao ugovor na 1,5 godina.

Pioli je čak deveti trener Intera u proteklih šest godina, dok italijanski klub već petu sezonu zaredom ostaje bez plasmana u Ligu prvaka.

Pioli je u dosadašnjoj karijeri trenirao 10 italijanskih prvoligaških i drugoligaških klubova, ali nema niti jedan osvojeni trofej, dok je zadnji angažman imao u Laziju.

U sezoni 2014-2015 Pioli je Lazio odveo do trećeg mjesta, ali je morao odstupiti u aprilu nakon teškog poraza od Rome sa 1:4.

Nakon 12. kola Serie A, Juventus je prvi s 30 bodova, a prate ga AS Roma sa 26, AC Milan 25, Lazio 22, koliko ima i Atalanta. Inter zauzima 9. mjesto sa 17 bodova.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije