Janjoš: Sreća nam nije bila naklonjena, ispali smo od lošije ekipe

Radiosarajevo.ba
Janjoš: Sreća nam nije bila naklonjena, ispali smo od lošije ekipe
Fudbalski klub Sarajevo večeras je u revanš susretu drugog pretkola Europske lige poražen od Zarije nakon jedanaesteraca. Bordo tim je slavio rezultatom 2:1, a penal serija pripala je moldavskom klubu.

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo Mehmed Janjoš.

"U fudbalu ne pobjeđuje uvijek bolji. Mislim da smo zaslužili pobjedu. Fudbal je takav. Vidjeli ste koliko smo šansi promašili. Mislim da su oni uputili samo jedan udararac. Promašili smo penal i par zicera, zaista neshvatljivo. Zaria ide dalje, mi smo ispali, a mislim da smo učinili sve da pobijedimo."


"Slažem se da nismo imali puno pojačanja. I danas pokušavamo dovesti neke igrače. Imali smo Kuzmanovića i Rahmanovića, a neki su nam otkazali u posljednji trenutak kao Petrak. Nadam se da će pojačanja doći i da će Sarajevo igrati puno bolje."

"Sreća nam danas nije bila naklonjena. Ispali smo od objektivno slabije ekipe. Moramo podići glavu i nastaviti bolje. Moramo se okrenuti prvenstvu."

"Sada ne možemo kukati, iako nam je sreća definitivno okrenula leđa. Zajednički smo odlučili da Crnkić šutira drugi penal. Tako smo odredili."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije