James Rodriguez ne napušta Real u januaru

Anadolija
James Rodriguez ne napušta Real u januaru
Vezista Real Madrida James Rodriguez (25), uprkos brojnim spekulacijama, neće napustiti "kraljevski klub" u januaru, potvrdio je njegov menadžer Jorge Mendes, prenosi Anadolu Agency (AA).

"James neće napustit Madrid u januaru", izjavio je njegov menadžer za španski list AS.

Kolumbijski reprezentativac nije u startnoj postavi Zinedina Zidanea pa se očekivalo da će u januarskom prelazno roku promijeniti klub. Nezadovoljan svojom ulogom, Rodriguez je govorio da bi mogao promijeniti sredinu priznavši da je primio ponude drugih klubova.

"Ne mogu obećati da ću ostati u Real Madridu. Imam ponude i još sedam dana da odlučim o svojoj budućnosti. Sretan sam u Madridu ali želim igradi više", izjavio je ranije Rodriguez.

Mediji prenose da su za Kolumbijca interesovanje pokazali klubovi poput Manchester Uniteda, Paris Saint Germaina, Chelseaja, a posebno Juventus.

Kolumbijac je u Madrid došao 2014. godine, a za klub ga veže ugovor koji ističe 2020. Ukoliko se do kraja sezone ne uspije izboriti za mjesto u u startnoj postavi, očekuje se da će madridski Real napustiti na ljeto. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije