Mourinho: Doveo sam Fergusona na trening, nije dolazio od napuštanja klupe

Anadolija
Mourinho: Doveo sam Fergusona na trening, nije dolazio od napuštanja klupe
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Jose Mourinho
Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho otkrio je da je nekadašnji legendarni trener "crvenih đavola" Sir Alex Ferguson posjetio trening kompleks Carrington nekoliko puta ove sezone, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Ferguson (74) se penzionisao 2013. godine nakon što je sa Manchester Unitedom za 26 godina osvojio 38 trofeja čime je postao najuspješniji menadžer u historiji kluba. 

Legendarni Škot otad nije nijednom posjetio trening centar Carrington.

"Nije se vratio otkad je napustio klupu Uniteda, ali sam ga doveo da bude sa svojim narodom. Želio sam da igrači vide tog velikana a da ja i on provedemo neko vrijeme i ručamo zajedno. Ja sam uživao, a i on je", rekao je Mourinho, prenosi BBC.

Portugalac je istakao da je osoba koja poštuje prošlost i da je svjestan koliko Ferguson voli klub. 

"Imamo dobre odnose i znam da je ovo njegov dom. Kada poželi da dođe ovdje, posjeti svlačionicu i gleda igrače kako treniraju, zna da je više nego dobrodošao", poručio je Mourinho za kog su mnogi vjerovali da je nakon Davida Moyesa i Lousa van Gaala jedini dostojan nasljednik Fergusona.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije