Baždarević: Imali smo mnogo pojedinačnih grešaka koje smo skupo platili

Radiosarajevo.ba
Baždarević: Imali smo mnogo pojedinačnih grešaka koje smo skupo platili
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević nakon poraza od reprezentacije Belgije je izjavio da je bilo mnogo grešaka u njegovom timu.

Baždarević je kazao da je sa strane bh. Zmajeva učinjeno dosta grešaka.

"BIlo je teško, a što se tiče zalaganja i borbenosti, bio je jedan dobar nivo. Nažalost, imali smo mnogo grešaka za jednu ovako ozbiljnu utakmicu. Mislim da smo s malo više iskustva i više želje smo mogli sačuvatirezultat 3:3 i onda u poljednjih desetak minuta ostvariti pobjedu. U zadnjoj liniji je bilo dosta pojedinačnih grešaka koje smo skupo platili", rekao je Baždarević.

Podsjećamo da je nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila od selekcije Belgije s 4:3, u utakmici 9. kola kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji. 

IMG_20171007_203341.jpg - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

Već na početku meča, koji se igrao po veoma teškom, natopljenom terenu stadiona Grbavica, Belgijanci dolaze do prednosti. Igrao se 4. minut kada je nakon dobre akcije belgijskog napada  Meunier  snažnim šutom savladao Begovića i doveo svoj tim u vodstvo.

Nakon primljenog pogotka BiH je krenula ofanzivnije ka protivničkom golu, a prvi ozbiljan udarac u 8. minutu meča uputio je Medunjanin, međutim njegov šut brani Courtois.

Belgija je početkom ovog meča pokazala zašto je riječ o jednoj od najboljih selekcija svijeta. Gotovo iz svakog napada Belgijanci su stvarali opasnost po gol Begovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije