Selektor Belgije: Imali smo pobjednički duh, test nam je bio loš teren

Radiosarajevo.ba
Selektor Belgije: Imali smo pobjednički duh, test nam je bio loš teren
Selektor nogometne reprezentacije Roberto Martinez nakon pobjede njegove selekcije nad reprezentacijom Bosne i Hercegovine, kazao je kako je pobjednički duh bio glavni motiv njegove ekipe.

Martinez je istaknuo da je preovladavao taj pobjednički mentalitet i duh u njegovoj ekipi.

"U prvih 20 minuta su nametnulu svoj fokus. U nastavku igre nisu očekivali ovakav teren, ali ni dobru igru reprezentacije BiH, tako da smo malo posustali. Kao dobar i naporan tim smo uspjeli ponovo nametnuti svoju igru i utvrditi određene parametre. Sve ovo za nas je bio dobar test i na kraju smo uspjeli", rekao je Martinez.

Prema njegovim riječima, igrači su uspostavljali balans na terenu.

 

"Dali smo četiri gola, imali smo još tri šanse, što znači da je odbrana bila dobro postavljena. Imali smo, naravno, određenih grešaka, ali sve je dobro prošlo. Dosta pažnje smo posvetili pozitivnom duhu igrača i nije toliko bila bitna taktika koliko fokusiratnost na igru" rekao je Martinez.

Zaključio je kako je svaki tim specifičan te da je i ekipa BiH promijenila određene stvari u svojoj igri, a najveći izazov za obje ekipe je, kako je kazao, bio teren na kojem su igrali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije